Adria Vini is een samenwerkingsverband tussen Araldica Vini Piemontesi enerzijds en enkele Italiaanse wijnboeren anderzijds. Het gamma blinkt uit in lokaal lekkers met een prettig prijskaartje!
Agricola San Felice betovert met sublieme sangiovese: de producent is er dankzij wetenschappelijk onderzoek en innovatieve teelt- en vinificatiemethodes in geslaagd om bij de koppige sangiovesedruif het onderste uit de kan te halen, wat resulteert in weergaloze wijnen die jaar na jaar grote onderscheidingen binnenrijven.
Limburgs lekkers in vloeibare vorm: volgens ons op wijngebied het beste op Belgische bodem.
Argentijns wijnhuis dat met een ligging op 1700 meter en een zeer smakelijke selectie letterlijk en figuurlijk op eenzame hoogte vertoeft.
Antwerpen boven in een wijnhuis in Adelaide.
Araldica Vini is in Piemonte een van de belangrijkste coöperatieven. Karaktervolle wijnboeren garanderen kwalitatieve druiven, die vergist en gebotteld worden in de coöperatieve. Samen sterk, met een ijzersterk en smakelijk aanbod als kroon op het werk.
Baileyana Winery is gelegen in de Edna Valley in San Louis Obispo County. Hun biologische wijngaarden zijn aangeplant op Islay Mountain, een uitgedoofde vulkaan, waardoor de wijnen een buitengewoon karakter hebben.
Verrukkelijke vermouth van een dynamisch Duits drietal.
Passie en elegante experimenteerdrang zijn vaste waarden in het verrassende aanbod van deze pionierende producent uit de Calfornische Central Coast.
De naam Bishop's Leap is afgeleid van de naam van een klip, die weer verband houdt met een mythe die onder de lokale bevolking wordt verteld. Deze mythe is geboren tijdens de zogenaamde New Zealand Wars die duurden van 1845 tot en met 1872.
Spanje op zijn best, met een groot en gevarieerd gamma uit alle hoeken van het land.
Prachtige Priorat met een prettig prijskaartje.
Spaanse sensatie die geldt als een van dé ronkende Riberareferenties.
Producent achter de sherry’s van Tío Toto is het familiebedrijf José Estevez. De familie nam het bedrijf volledig over in 1974 en voegde in de loop der jaren een paar belangrijke bodega’s toe aan zijn bijzondere portfolio. Op dit moment maken de bodega’s en sherry’s ‘La Guita’, Valdespino en Real Tesoro onderdeel uit van dit bijzondere familiebedrijf. Deze combinatie van mooie sherry-merken maakte het mogelijk te investeren in nieuwe productiefaciliteiten, waarbij onder andere de rijpingskelder en de installaties voor het wijnmaken volledig werden vernieuwd en werden voorzien van temperatuurgecontroleerde opslag- en gistingsvaten. Deze technische voorsprong en de expertise van het huis met zijn beroemde brands zorgt voor een uitstekende kwaliteit van deze Tío Toto.
Prijsvriendelijke producent uit La Mancha met een gevarieerd gamma.
Bodegas Monteabellon is een fantastisch familiewijnhuis in het hartje van Ribera del Duero.
De Bodega is gesitueerd in Valoria La Buena, tussen Valladolid en Palencia, ten noorden van Spanje. Pilcar is opgericht in 1997 door Enrique Concejo, dit in memorie van Pilar en Carlos, zijn overgrootouders, die begonnen met de traditie van wijn maken. In December 2000 is hun eerste wijn uitgekomen, de Vina Concejo Crianza 1998. Kort nadien produceerde ze de Joven wijnen van de Carraduenas regio. Nu heeft de wijnmakerij 700m² moderne installaties en een grote collectie van Franse en Amerikaanse eik.
Familiebedrijf met traditionele topwijnen uit het iconische Barbaresco.
Brotherhood is het alleroudste, nog actieve wijnhuis van de Verenigde Staten. Het wijnhuis werd opgericht door John Jacques in Washingtonville in de staat New York, die zijn job als schoenmaker combineerde met de verkoop van de druiven uit zijn uitgestrekte tuin. Toen de druivenprijs kelderde, besliste hij om niet langer bij zijn leest te blijven […]
Chaim Gur - Arieh verricht wijnwonderen in Shenandoah, in het warme binnenland van Californië. Net als zijn wijnen is de vieve zeventiger met de jaren alleen maar beter geworden. De verrassende wijnen van di Arie zijn bijzonder expressief en krachtig.
Wijnhuis in de Valpolicellaregio, met een aantrekkelijk aanbod van streekeigen karakteristieke klassiekers.
Campo Viejo is Artevino's antwoord op de vraag waarom kwalitatieve cava zo hoog aangeschreven staat. Niet te zuur, niet te duur én met een tintelende textuur!
Stijlvolle Sardijn uit het hartje van de gerenommeerde Galluraregio.
Casa Marin is een familie wijnhuis gesitueerd in de San Antonio appelatie, slechts 4 km van de kust van de Pacifisische Oceaan. Het is in 2000 opgericht door Maria Luz Marin. Haar wijnhuis staat beschreven als één van de meest gedurfde wijnhuizen in Chili. Ze legt haar focus op kwaliteit en kijkt bij elke wijn naar de terroir.
Celler Batea, gelegen nabij de gelijknamige stad, maakt vooral wijnen van oude, wilde garnacha en carinena. Karakteristieke klasbakken uit Terra Alta, een regio die jaar na jaar aan populariteit én kwaliteit wint.
Voor de vroegere bewoners van de Andes was de Chakana het symbool van het universum, waarbij de vier punten van het kruis de aarde,lucht,water en zon verbeeldden. De winery van Chakana ligt op een domein van 300 ha in Agrelo in Lujan de Cuyo zo’n 34 km ten zuiden van Mendoza. De wijngaarden liggen op 450 meter boven zeeniveau. De wijnstokken beslaan in totaal 83 ha. Er is o.a. Bonarda en Malbec aangeplant.
Château de Meursault is niet alleen het grootste, maar ook nog eens het mooiste landgoed van de Bourgogne. Ook de wijnen zijn prijsbeesten!
Château du Trignon is jarenlang niet meer - maar ook niet minder! - geweest dan een traditionele Provençaalse veeboerderij, tot de familie Roux het in 1896 verwierf. Zij zagen het potentiëel voor kwaliteit en begonnen er wijn te maken met de nadruk op kwaliteit. In ruim een eeuw hebben vijf generaties het domein omgewerkt tot een prestigieus wijndomein, met bezittingen in Gigondas, Rasteau, Sablet en in de Côtes du Rhône.
Familiewijnhuis in de Languedoc met een gevarieerd en geraffineerd gamma.
Chateau La Marzelle heeft 17 ha wijngaarden in de Saint – Emillion in Bordeaux.
Château Pédesclaux is een wijnmakerij in de appellatie van Pauillac in de regio Bordeaux in Frankrijk. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de achttien Cinquièmes Crus in de Bordeaux Wine Official Classification van 1855.
Puech Haut is één van de mooiste wijnhuizen in de Languedoc en de wijnen zijn de meest verfijnde uit de hele regio.
AOC Bordeaux Supérieur uit l'Entre-deux-Mers.
Cognac Park is opgericht in 1880 door de familie Tessendier met de bedoeling: pure, zuivere cognacs te maken en die te presenteren in een duidelijke verpakking.
Piemontese parel, met kwaliteit, stijl en passie als basiswaarden.
Extremadura op zijn best in een historisch familiewijnhuis.
Californische cultproducent, die naam en faam vergaarde met beklijvende bordeauxblends.
De Bortoli is met zijn grote en gevarieerde gamma een Australische allrounder met een onklopbare prijs-kwaliteitverhouding. Een absolute aanrader!
In 2005 stapte de familie Bonnie, eigenaars van de Châteaux Malartic-Lagravière en Gazin Rocquencourt (Pessac-Léognan), in het project rond de “Clos de los Siete” van Michel Rolland. Ze verwierven er 130 ha en hun bodega DiamAndes, gelegen op 1100 meter hoogte werd in 2009 afgewerkt. Er werden kosten noch moeite gespaard om die met de nieuwste technologie uit te rusten om het beste te halen uit de druiven in dit uitzonderlijke klimaat.
Historisch familiedomein in het hartje van de Chavignolwijngaarden.
Historisch huis met adembenemende armagnac.
De majestueuze mas van domaine Lafage ligt geklemd tussen de azuurblauwe Méditerranée en de machtige Pyreneeën. Het gamma van het huis getuigt van een vergelijkbare schoonheid.
Domaine Latour Giraud staat borg voor kwaliteitswijnen die voor meer dan de helft premier cru's zijn.
Domaine Lebrun is een familiewijngaard in het hart van de 'Pouilly Fumé' appellatie. Gelegen op de fijnste kleigrond geven ze mooie wijnen.
Magdalena Hedges wordt liefdevol 'Maggie' genoemd, al vinden wij 'Magie' nog toepasselijker: waanzinnige Washingtonse wijnen!
Het Domaine Roger Luquet wordt al vijf generaties lang door de familie Luquet geëxploiteerd. De wijngaarden zijn gelegen in de Zuidelijke Bourgogne en zonder uitzondering beplant met Chardonnay. Wat in 1969 begon met een bescheiden 4,7 hectare is nu een dynamisch Domaine met ongeveer 26 hectare wijngaard in de appellations Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Macon.
Ex-sterrenchef Paul Vercammen zwaait de plak in dit betoverende wijndomein nabij Béziers. Ook als wijnbouwer speelt Paul de sterren van de hemel.Een absolute must-try!
De naam Don Papa verwijst naar Papa Isio, "Isio de Paus" , die een centrale rol speelde in de Filipijnse revolutie aan het einde van de 19de eeuw die het eiland Negros bevrijdde van het Spaanse juk. De rums willen die sfeer van onverzettelijkheid en onafhankelijkheid vatten in een fles.
Argentijnse tak van het Spaanse moederbedrijf Bodegas Abanico, dat inzet op plaatselijke parels.
Erzetic is een wijnhuis in Slovenië, dat mooie kwaliteitswijnen maakt.
Wijnhuis in Toro, met heel oude wijnstokken die garant staan voor wijnen die zacht en kracht wonderwel verenigen.
Argentijnse 'blend' van terroir, traditie én moderne technieken.
Project van Joao Matos waarin hij Portugese parels vol frisse finesse serveert.
Toscaanse topper met een even apart als aantrekkelijk aanbod.
Finca Remendio speelt de troeven van Rueda optimaal uit: de Atlantische invloed tempert de verschroeiende hitte van de zomers, waardoor de regio en zijn wijnen frisser zijn dan de naburige streken. Een mooie mineraliteit garandeert een lekkere kers op de taart.
Goddelijke gins van Belgische bodem van de hand van topsommelier Jurgen Lijcops.
Fox Run Vineyards ligt aan Seneca Lake in Finger Lakes, een regio in de staat New York die zijn naam dankt aan de lange, smalle meren die als vingers aan een ranke hand naast elkaar liggen. De regio is het grootste én meest gerenommeerde wijngebied in de staat. De diepe meren zorgen voor een temperend […]
Glen Carlou is een mooi domein uit Paarl dat focust op Chardonnay en Bordeaux variëteiten.
De Glendronach distilleerderij is gebouwd op de oever van de Dronach Burn in de vallei van Forque wat ligt tussen Aucharnie en Inverurie, rijdend van Aberdeen, oostelijk van het plaatsje Huntley, net even buiten de Speyside. De naam Glendronach betekent "vallei van de Dronach", daar de distilleerderij de naam heeft gekregen van het langsstromende riviertje de Dronach. De Glendronach distilleerderij werd gebouwd in 1826 door James Allerdes, een zoon van een rijke grondbezitter aldaar. Door verwaarlozing en slecht beleid ging het snel bergafwaarts met de distilleerderij, die in 1837 zelfs totaal afbrandde. Na herbouw van de distilleerderij door Walter Scot en na vele doorverkopen, werd het bedrijf in 1960 verkocht aan Teacher's en in 1976 aan Allied Breweries. De distilleerderij werd in 1995 in de mottenballen gelegd en in 2008 weer heropend.
Het internationaal vermaarde bier heeft er sinds een paar jaar een whiskybroer met een gelijkaardige reputatie bij: wonderlijke whisky van eigen bodem!
In 1855 emigreerde John Burge, samen met zijn vrouw Eliza, vanuit Engeland naar Australië om een wijnbedrijf op te richten. Sinds 1988 leiden Grant en zijn vrouw Helen 'Grant Burge Wines' in Barossa Valley in South Australia. Het estate behoort tot de top 10 wijnbedrijven in privé eigendom en geniet internationale erkenning en waardering.
Familiebedrijf uit Rheinhessen dat kan bogen op vier eeuwen ervaring. Gröhl steunt stevig op het rijke verleden, maar is technisch volledig mee met het heden en bouwt met een duurzame dynamiek mee aan de toekomst.
Het wijnhuis werd opgericht in 1946 door Clemente Guasti. Het domein bestaat uit 40 ha, waarvan 29 ha is aangeplant met wijngaarden. De wijngaarden liggen in Nizza - Monferrato.
Fenomenaal familiebedrijf op Red Mountain, een van de kleinste AVA's (appellatie) in de Verenigde Staten met wijnen met een bijzonder uitgesproken karakter, die een geringe kwantiteit ruimschoots gecompenseerd weten met een onnavolgbare kwaliteit.
Henschke geldt als het neusje van de zalm in wijnland Australië. Het wijnhuis kan bogen op een rijk verleden en ogen naar een schitterende toekomst.
Highland Park Single Malt is een Schotse single malt whisky, gedistilleerd en gebotteld in de gelijknamige distilleerderij in Kirkwall (Orkney-eilanden). Highland Park is de meest noordelijk gelegen distilleerderij van Schotland, en werd opgericht in 1798. De naam refereert niet zo zeer aan The Highlands (Schotse Hooglanden), als wel aan het feit dat de distilleerderij werd gebouwd op een hoger gelegen gebied. Highland Park is een van de weinige distilleerderijen die eigen gerst gebruiken, en turf dat in de regio wordt gestoken, in Hobbister Moor. In 1984 was Highland park de enige whisky die 100% scoorde bij het proefteam van The Scotsman, een landelijke krant uit Schotland. Whiskykenner Michael Jackson noemde Highland Park: de beste all-rounder in de wereld van malt whisky. De whisky van Highland Park wordt geleverd in 12, 15, 18, 25 en 30 jaar gerijpte varianten. Daarnaast is er een speciale botteling Cappella, die alleen in de distilleerderij zelf beschikbaar is. Highland Park wordt ook gebruikt in de blend The Famous Grouse. De rijping gebeurt in eiken vaten uit Spanje waarin sherry werd gerijpt.
Ambitieus project van verschillende getalenteerde wijnmakers uit Columbia Valley, met de de schijnwerpers op schitterende single vineyard monocepages.
Piemontese parel met wijnen die ook perfect aan deze beschrijving voldoen!
Topdomein in het hartje van Chianti, dat garant staat voor grandioze wijnen, waarbij voluit de biologische kaart wordt getrokken, met nadruk op en respect voor het terroir.
Schitterende single malt van het Schotse eiland Arran.
José Maria da Fonseca ging van start met de business in 1834 en zijn passie voor het maken van wijn gaf hij door aan zijn familie, waardoor generatie op generatie, nu reeds 200 jaar lang, nog steeds met volle overgave wijn geproduceerd wordt. traditionele know how wordt gecombineerd met de allernieuwste technieken. Dit zorgt voor schitterende resultaten. De productie van Moscatel is bijna volledig in handen van wijnhuis José Maria da Fonseca.
Prachtig wijndomein dat dankzij een schitterende selectie karaktervolle krachtpatsers vandaag een ronduit mythische reputatie geniet in de V.S.
Kalos is een pril project in Mendoza, het kloppende hart van de Argentijnse wijnwereld. Met Kalos brengt de familie Losada een heerlijke hommage aan Calixto, de grootvader die met zijn verhalen en zijn stijlvolle savoir vivre een onuitputtelijke bron van inspiratie vormde voor al zijn nazaten. De naam Calixto komt van het Griekse woord kalos, wat zoveel als ‘beeldschoon’ betekent. Met de focus op kleinschalige kwaliteit brengen de wijnen stuk voor stuk een onvergetelijke ode aan deze mooie mens én het even mooie Mendoza.
Thracische topper, waar een moderne methodiek resulteert in fijne wijnen.
La Battistina en haar wijnen staan voor extreme elegantie: op het menu grandioze Gavi en Gavi di Gavi, de ongecontesteerde witte toppers uit de regio.
Het wijnhuis is verspreid over 20ha in het district van Calcinara, in de Conero appelatie, waar de zeebries voelbaar is en waar je een mooi zicht hebt over de heuvels van de Marche regio. Een jong bedrijf, geleid door jonge mensen, Paolo en Eleonora, met de intentie om meerwaarde te geven aan hun land door het gebruik van lokale producten en lokale druivenvariëteiten van Conero.
Dit biodynamische wijnhuis, aan de oevers van de Piaverivier in de Italiaanse Veneto, is eigendom van de broers Massimo en Paolo Marion. De core business is parelend plezier, met een aantrekkelijk aanbod aan mousserende magie!
Ladi Biosas is een familieproduct dat de continuïteit van de productie van exceptionele kwaliteits- olijfolie op het Nikolaidou-Tsaoussi grondgebied in Kefalovryso-Messinia als doel heeft. Vanwege het beperkte aantal olijfbomen is de jaarlijkse productie van deze exceptionele olijfolie gelimiteerd. Gedurende het jaar worden geen chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen gebruikt om de productie te verhogen.
Landmark had zich net zo goed Benchmark kunnen noemen: de Overlook Chardonnay is voor velen immers het eik/ijkpunt van Californische chardonnay.
Le domaine Guy Saget maakt al 9 generaties lang legendarische Loirewijnen, met prachtige Pouilly-Fumé als meest ronkende referentie.
Le Grand Buis is opgericht in 1936. La Cave des Vins de Sancerre is een organisatie die bestaat uit een honderdtal wijnmakers die allemaal wijn maken in de 'Sancerre' appellatie.
Het wijnhuis Famille Quiot bestaat uit 25 hectare wijngaard, 4km van het dorp Châteauneuf du Pape. Sinds 1864 is de familie Quiot de eigenaar van deze wijngaarden.
De geschiedenis van Domaines Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de zoon van Paul: Jean-Claude Mas.
Lithology is het absolute paradepaarde van de notoire New Frontier Winesstal, waarin talloze toppers uit de wijnwereld hun krachten bundelden. In de Lithologylijn is niemand minder dan Michel Rolland aan zet: Rolland is als flying winemaker wereldwijd dé autoriteit, en op zijn palmares prijken tal van prestigieuze prijzen. Zijn heerlijke handtekening bestaat uit wijnen met […]
De familie Guntrum verbouwt al sinds 1648 wijndruiven en geldt dankzij een goedgevulde geschiedenis en een vooruitstrevende visie een ronkende reputatie.
Zweden staat niet meteen geboekstaafd als de bakermat van whisky. Meer nog, amper 25 jaar geleden werd er in de Scandinavische staat geen enkele whisky geproduceerd. Tot die confronterende conclusie kwamen ook acht studievrienden, die in 1998 louter toevallig allemaal een fles whisky hadden meegenomen naar hun jaarlijkse reünie in een berghut. De vreemde vaststelling […]
Maison Ferrand is opgericht in 1989 met het doel om fijne cognacs te maken. Dezer dagen maakt Maison Ferrand ook andere sterke dranken zoals Vodka, Rum, ...in meer dan 40 landen.
Mandolin Winery maakt ten zuiden van Francisco pareltjes die zowel in wit als rood heel veel 'value for the buck' bieden.
Josep Masachs Llorach legde als passionele pionier de basis van de onderneming die zijn naam draagt. Zijn zoon José transformeert de uit de hand gelopen hobby van zijn vader in een echt bedrijf. Momenteel maakt de vierde generatie karaktervolle cava's in hypermoderne kelders.
In het hartje van Orschwihr bevindt zich het domein Materne Haegelin dat prat kan gaan op een rijke en lange traditie van succesvolle wijnbouwers. Reeds vier generaties lang kent dit domein een groot succes doordat ze bescheidenheid en kwaliteit op een elegante manier weet te combineren. De kwaliteit van deze Elzas-wijnen is te danken aan de precisie en toewijding die de familie Materne Haegelin telkens opnieuw aan de dag legt.
Dit wijnhuis creëert reeds een eeuw de top van de Lambrusco's. Het is nu al de 4e generatie van de Medici familie die instaat voor de goede kwaliteit van hun wijnen.
Marlborough geldt steeds vaker als Mekka van spetterende sauvignon blanc. Misty Cove maakt die ronkende reputatie volledig waar en heeft ook voor andere druiven een prachtig portfolio.
Mitravelas Estate is de oudste wijngaard van Nemea, het noord oostelijke deel van Peloponnese. Het wijnhuis werd opgericht in 1913.In het begin maakten ze enkel bulk wijn, maar toen in 1945 Andrew Mitravelas de leiding nam,steeg de kwaliteit enorm. In 2003 nam zijn zoon Konstantinos het wijnhuis over, en met zijn ervaring en nieuwe technieken bleef de kwaliteit stijgen en behaalden ze verschillende medailles voor hun wijnen.
Bodega opgericht in 1975 door Manuel Sancho. De wijngaarden, die 40ha bedragen, zijn gelegen op zo'n 220m. Ze hebben de typische streekgebonden druivenrassen zoals Macabeo, Xa-rello, Parellada en Tempranillo, maar ook andere zoals Cabernet Sauvignon, Syrah en Chardonnay.
Doricum staat synoniem voor een smakelijke selectie Siciliaanse kwaliteitswijnen.
Pablo Morandé richtte zijn eigen wijnhuis op in 1996, samen met zijn ravissante dochter Macarena. Ze hebben resoluut gekozen voor een vernieuwende stijl, waarbij de lat zeer hoog werd gelegd. Zo waren ze de eersten die wijnranken aanplantten in Casablanca, een koele en mistige vallei ten noorden van Santiago.
Een prachtig wijnhuis uit Abruzzo, zowel qua aanbod als qua ligging.
Niepoort is een familiebedrijf sinds 1842. De Niepoort lodges zijn gelegen in het mooie Vila Nova de Gaia, een magische plek waar de porto's lageren op oude vaten of op fles.
Oak Farm Vineyards is een familiebedrijf dat is gelokaliseerd in Lodi, Californië.
Bodega Pago de Aylès is een wijnbedrijf uit Cariñena, gelegen ten zuiden van Zaragoza, met wijngaarden aan de oevers van de Huerva rivier die even later in Zaragoza samenkomt met de Ebro. Het landschap is imponerend, onaangetast en uitgestrekt. De wijngaarden van Aylès liggen op 600 meter hoogte met uitstekende bodems voor de wijnstok: veel kalksteen, leisteen en kiezels. Het klimaat is continentaal met warme zomers en ijskoude winters. De belangrijkste druiven zijn garnacha, tempranillo en (uiteraard) cariñena. Bodega de Aylès kent een bijzonder lange historie. De eerste geschriften waarin Aylès wordt genoemd, dateren uit het jaar 1165. De familie Rámon Reula leidt het wijnbedrijf vanaf 2000 en in 2010 ontvingen zij de ‘pago’ status, zeg maar grand cru. Bodega Pago de Aylès is daar bijzonder trots op. Het is de hoogste status die je als wijnbedrijf in Spanje kunt behalen. Aylès was de eerste bodega in Aragon die deze eer te beurt viel en is nog altijd slechts een van de tien Pagos in heel Spanje. Alle druiven komen derhalve van de eigen wijngaarden, met volledige controle over kwaliteit, van bodem tot aan botteling.
Palmer & Co. is het beroemde merk van de Société Coopérative de Producteurs des Grands Terroirs de la Champagne en werd opgericht in Avize in 1947. Het bedrijf verhuisde in 1959 naar het centrum van Reims. Dankzij een zeer uitgebreid netwerk van samenwerkende wijnbouwers beschikt Palmer & Co. over een ruim aanbod aan kwaliteitsdruiven van een vijftigtal cruwijngaarden.
Lekkere wijn maken van je eigen wijngaard, in je eigen geliefde Piemonte - wie zou daar niet van dromen? Paolo Manzone, lange tijd wijnmaker voor wijngigant Giordano, heeft zijn droom voor elkaar. Hij bezit tien hectare wijngaard in Piemonte, waarvan 4 met de prestigieuze appellation Barolo en 6 in de omgeving van Alba. De ene Barolo draagt de naam van het sub-district Serralunga - geboortegrond van lang levende, tamelijk krachtige Barolo's - en is afkomstig van 15 jaar oude stokken. De andere is een "single vineyard" of Cru: Meriame, 60 jaar geleden aangeplant. Paolo Manzone is zelfs de enige bezitter van deze wijngaard, een echte Monopole dus, hoewel dat niet op het etiket staat.
Wijnhuis Patz and Hall staat voor kleinschalige Californische kwaliteit. De wijnen zijn Bourgondisch geïnspireerd en overklassen vaak de peperdure prijsbeesten uit de Franse bakermat.
Père Magloire is een historische calvadosproducent uit Normandië, die zowel kwantitatief als kwalitatief bovenaan een bijzonder lekkere ladder staat.
Voormalig journalist Peter Franus ontpopte zich in de wijngaard tot een moderne Midas: in zijn handen lijkt alles in vloeibaar goud te veranderen!
In de notoire New Frontier Winesstal bundelen een aantal raspaarden uit de wijnwereld hun krachten. In de prachtige Pursuitlijn bundelen ‘terroirtitaan’ Philippe Melka en wijnmaker Matt Sands hun genie. Fransman Melka verricht al jaar en dag wijngaardwonderen en werd daarvoor overladen met prestigieuze prijzen en talloze topscores. Ook Nieuw-Zeelander Sands heeft een goedgevulde geschiedenis en […]
Quinta Da Romaneira is één van de grootste domeinen in de Douroregio, met wijngaarden die allemaal uitkijken op de rivier. Het domein is al meer dan 250 jaar actief en bouwde in die tijd een ronkende reputatie op.
Dynamische Douroproducent die ook na anderhalve eeuw springlevend is.
Relatief jonge producent uit Kleinriver met een bijzonder aantrekkelijke Afrikaans aanbod.
Ravenswood is één van de referenties op het vlak van zinfandel. In het gevarieerde gamma stuk voor stuk karaktervolle krachtpatsers.
The one and only Renwood is back in business! Voor heel wat zinfandelliefhebbers is het wijnhuis het nec plus ultra. Zalige zin met een prettig prijskaartje!
Rhous winery is eigendom van Maria Tamiolaki en Dimitris Mansolas. Hun verhaal begon 15 jaar geleden met de aanplant van hun wijngaarden. 11 jaar geleden vinifieerden zij hun eerste oogst. Hun wijngaarden liggen op Kreta in Houdatsi, 25 km ten zuiden van Heraklion.
Karaktervolle calvadosproducent met een rijk verleden.
Als wijnmaker zag Rui vele delen van de wereld, met elk hun eigen cultuur en manier van wijn maken. Maar Rui besliste om wijn te gaan maken in zijn streek van afkomst, de Douro. Hij zag het potentieel in deze regio en Rui wilde vooral wijnen maken die natuurlijk zijn gemaakt, met respect voor de natuur en die kenmerkend zijn voor de regio. hij wil zijn passie voor de Douro tonen door wijnen die ruiken en proeven naar zijn land.
Saint Clair heeft wijngaarden in vijf verschillende districten in Marlborough.
Al meer dan 125 jaar worden door Samalens armagnacs geproduceerd die bijna nergens hun evenknie vinden. Hun uitgelezen ligging in de Grand Bas Armagnac, waar de armagnacs van de hoogst denkbare kwaiteit geproduceerd worden, is daar uiteraard niet vreemd aan.
Schramsberg is een absoluut icoon op Amerikaanse bodem en ver daarbuiten. Hun schuimwijnen worden als "America's Finest" beschouwd en ontpopten zich onder meer tot lievelingetjes van het Witte Huis.
Legendarisch wijnhuis dat Californië mee op de wijnkaart zette en nog niets aan klasse heeft ingeboet.
Opgericht in 1997 door een groep van families in het dorp 'Torquemada'. Deze locatie werd gekozen omwille van zijn vele wijngaarden en plaats om uit te breiden en omdat deze plaats reeds lang gekend is voor zijn wijntraditie.
Modern wijnhuis uit Puglia met een gamma waarin terroir rijmt op betaalbaar.
Tenute Tomasella is een klein wijnhuis in het romantische dorpje 'Mansué' in Veneto. Respect voor de klant en voor de natuur lopen als een groene daad door het verleidelijke verhaal: op een traditionele en ecologische manier gebruiken ze de wijnstokken uit Veneto en Friuli voor karakteristieke klasbakken met een typische terroirtoets.
De wijngaarden van Trépo Lériguier liggen ten zuidoosten van Reims. De grond is er kalkrijk en er is veel zon. Ideaal voor de Chardonnay druif.
Sommige plaatsnamen laten weinig aan de verbeelding over, al duurt het soms honderden jaren voor dat besef doorsijpelt. Guy Somers was de eerste die doorhad dat de gewijde grond van zijn gemeente voorbestemd was voor één doel: Wijnegem én wijn maken, kan het meer voor de hand liggen? Tweeduizend jaar na het mirakel waarbij water in wijn wordt veranderd, zorgde Guy met zijn Wijnegemse wijnwonder voor een Vlaamse versie van het ophefmakende origineel: de Vignasite, waar jaar en dag flessen water (en limonade) van de band rolden, werd omgetoverd tot vruchtbare voedingsbodem voor wijnbouw. De eerste wijnstokken werden in 2004 aangeplant en ruim vijftien jaar staan 30000 ranken verspreid over een wijngaard van 8 hectare. Guys kleinkinderen leveren de namen van zijn geestrijke geesteskinderen: elke fles wordt gesierd door de naam van een jonge telg. Het aanbod is aantrekkelijk én apart: naast klassieke rassen als pinot noir en chardonnay maken ook nobele onbekenden als johanniter en cabernet dorsa hun opwachting.
Villard Estate is opgericht in 1989 door Thierry Villard als Chili's eerste familie wijnboutique. De laatste 20 jaar wordt het steeds erkend als één van de beste wijnmakers van de Casablanca Valley. De laatste 3 jaar maken ze superieure wijnen met structuur en elegantie, dit door gebruik te maken van de uitstekende terroir en innovatie technieken om wijn te maken.
De geschiedenis van Viña El Principal start in het begin van de jaren negentig, wanneer Jean Paul Valette – de welbekende wijnproducent en eigenaar van de bekende eerste Grand Cru Classé Chateau Pavie en Saint-Émilion – besloot om één van de beste rode wijnen te gaan produceren in de 'Nieuwe Wereld'.
Vina Ijalba is een fantastisch familiebedrijf dat wijnen produceert volgens de biologische methode.
De Viña San Esteban is gelegen in centraal Chili, nabij de stad Los Andes, aan de bergachtige, oostelijke grens van de Aconcagua vallei. De wijngaarden zijn prachtig gelegen langsheen de Aconcagua rivier en op de uitlopers van het Andesgebergte, waar overdag de zon en 's nachts de wind het temperatuursverschil creëren dat nodig is voor een optimale rijping in de kleur en de structuur van de druiven.
Biologische Riojaproducent die karakteristieke kracht en expressieve elegantie verenigt in elke fantastische fles.
Viña Vistamar is gelegen in de Rapel Valley op zo'n 122 kilometer van de hoofdstad Santiago. De wijnkelder heeft een capaciteit van een miljoen flessen en als het nodig is kunnen er per uur 5000 flessen gebotteld worden. Het wijnhuis maakt wijnen van de druivensoorten Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Carmenère en Syrah.
Gehuisvest in een volledig moderne wijnproductie faciliteit in Dundee, Oregon, worden de wijnen van Voix de la Vigne gemaakt door de in Frankrijk geboren wijnmaker Bruno Corneaux.
Deze biodynamische bijou bewijst met glans waartoe wijnland Zuid-Afrika in staat is. Een bezoek meer dan waard én bij Artevino op de kaart!
Weingut Fritz behoort voor witte wijnen volgens gerenommeerde gidsen als "Falstaff" en "Gault-Millau" tot de absolute top in Oostenrijk. En uiteraard ligt het niet in onze aard om de experts tegen te spreken.
De familie Pfaffl is in 1983 begonnen met wijn maken. Pfaffl laat niets aan het toeval over: in de wijngaard worden geen chemicaliën gebruikt, er wordt geoogst in kleine kistjes, en in de kelder wordt nooit gepompt - de wijn wordt verplaatst door zwaartekracht. Als er iemand in het district Weinviertel een voortrekkersrol heeft gespeeld waar het kwaliteit betreft, dan is het meneer Pfaffl.
Onweerstaanbaar Oostenrijks wijnhuis, met een spannende selectie rode wijnen.
Onbetwiste Oostenrijkse topproducent.
In de zuidelijke AVA Santa Ynez werken ze bij Zaca Mesa uitsluitend met druiven uit de Rhônevallei. Als pionier in de regio maken ze momenteel de absolute topwijnen uit de streek rond Santa Barbara.
Fantastisch familiebedrijf uit de Marken, met prettig geprijsde lokale lekkernijen.
Het "Domein Zacharioudakis" situeert zich op de top van de 500 meter hoge heuvel “Orthi Petra”, gelegen ten noorden van het antieke Gortina, vlakbij het dorp Plouti, in Kreta. Het eiland van Zeus en Europa, waar de bevolking sinds de Minoïsche beschaving vertrouwd is met de wijncultuur. Deze bewering werd nogmaals bevestigd door de recente ontdekking van in de rots uitgehouwen oude perskuipen.