Winkelmand

Domaine Magdalena

Domaine Magdalena

Het verhaal van Domaine Magdalena leest als een sprookje. Met de omineuze achternaam Hedges was Maggie voorbestemd om iets met wijn te gaan doen en haar vader, die een connoisseur avant la lettre was van al het lekkers dat Californië te bieden had, gaf haar nog een duwtje in de rug. Het huwelijk met Christophe, die gezegend was met Frans bloed en wiens familie een wijnhuis runt, bezegelde haar allesbehalve beklagenswaardige lot helemaal.
In haar relatie met Christophe leert ze niet alleen haar man maar ook de wondere wijnwereld kennen en ontwikkelt Maggie een onstuitbare en levenslange liefde voor de wijnen van Washington State in het algemeen en van de mythische Red Mountain in het bijzonder. De magnetische werking van de rode berg was zo groot dat Maggie en Christophe hun huwelijksreis en alle geschenken met grote graagte inruilden voor de aankoop van een wijngaard op de locatie van hun dromen. We spreken anno 2004 en het prille stel plant de eerste wijnstokken én andere zaadjes: het gezin krijgt vorm en op de wijngaard groeit en bloeit iets moois. Uit respect voor de kinderen én voor Moeder Aarde opteren ze voor een biodynamische aanpak bij het werk op de wijngaard. Zo komt de mest uitsluitend van een plaatselijke, organische veehouder. Daarnaast zetten ze een heel ecosysteem op poten met respect voor de natuur en alles wat erin leeft. In 2011 ontvangen ze het biodynamische certificaat als erkenning van en beloning voor hun aanpak.
Tien jaar na de eerste aanplant is de tijd rijp om te oogsten en heeft de attractieve ava er een prachtige producent en een bijzonder verleidelijk verhaal bij.
Geniet mee van Magdalena ‘Maggie’ en haar onweerstaanbare wijnen!

Ontdek de wijnen van Domaine Magdalena

  • Hedges Domaine Magdalena Cabernet Sauvigno

    Hedges Domaine Magdalena Cabernet Sauvignon 2017

    34,97 (incl. BTW)

Ontdek meer over ...