Winkelmand

Art meets heart: de magische mix van vakmanschap en passie in Artevino's team en wijnen

PROEF DE PASSIE: BELEEF EN ONTDEK DE BESTE BOUTIQUE WIJNEN IN HET UNIEKE UNIVERSUM VAN ARTEVINO

Een vernieuwende wijnvisie …

Met Artevino reizen we de hele wereld af op zoek naar de allerbeste boutique wijnhuizen. Deze kleine, vaak familiale producenten weten typiciteit en innovatie uitstekend te combineren met hun ambachtelijke werkwijze en een groot respect voor de natuurlijke omgeving!

Ontdek, proef en beleef …

Artevino trekt resoluut de kaart van boutique wijnen: in ons aantrekkelijke aanbod maken de klassieke kanonnen plaats voor kleinschalige kwaliteit, waarin de professionele passie proefbaar wordt. Ontdek deze unieke wijnen in de vinotheek van Artevino, waar u te allen tijde kan proeven vooraleer uw keuze te maken. Aarzel dus niet om binnen te lopen: permanent staan er heel wat fantastische flessen open.

Naast deze aantrekkelijke constante, maken we ook op andere manieren graag tijd voor onze klanten. De openflesdagen zijn hét moment om kennis te maken met een schitterende selectie uit ons aanbod, met passionele producenten en met de voltallige en even passionele ploeg van Artevino. Hou je agenda vrij voor deze halfjaarlijkse hoogmis op de Handelslei. Of maak kennis met onze boutique wijnen tijdens één van de befaamde Artevinodegustaties, in onze pop-upwijnbars of op culinaire evenementen als Wezel Culinair. Ontdek hier al onze activiteiten.

Hebt u weinig tijd om binnen te lopen? In onze handige webshop kan u 24/7 online kopen. Uiteraard is ook hier onze schitterende service incluis: binnen de kortste keren leveren we uw bestelling aan huis.

Service als speerpunt: omdat we niet alleen met smaken het verschil maken!

Bij Artevino willen we u niet alleen met een smakelijke selectie verleiden, we staan we er ook op om u optimaal te bedienen en te begeleiden. Raad op maat bij uw wijnkeuze is voor ons een absolute prioriteit: reken op onze toewijding en expertise om de perfecte wijnen te kiezen.

De deuren én de flessen staan wagenwijd voor u open in onze vinotheek. Terwijl u een ruime selectie kan degusteren, maken we graag tijd om te luisteren en te adviseren.

Ook online gidsen we u met grote graagte door ons aanbod: bij elke fles vindt u een schat aan informatie en advies.

Organiseert u binnenkort een feestje of evenement? Reken dan op onze uitgebreide feestservice, waarbij u de wijnen kan afnemen in consignatie en gratis gebruikmaakt van onze wijnbenodigdheden (glazen, koelingen…).

Artevino houdt u bij de (f)les

Artevino is zo veel meer dan een wijnwinkel: als gedreven gids nodigen we u graag uit om een fascinerende ontdekkingsreis te maken doorheen de wonderbaarlijke wereld van kleuren, geuren en smaken. Diverse degustatieformules zijn dé smakelijke en vermakelijke manier om onontgonnen wijnplekken te ontdekken.
Bent u niet alleen bij de pinken om te drinken maar ook gebeten om te weten? Artevino houdt u met plezier bij de (f)les.  Ontdek hier alles over onze privédegustaties en cursussen . Duik samen met ons in de flessen en maak gebruik van deze fantastische formule om uw leergierige én letterlijke dorst te lessen!

Hand-picked people

Christophe Lecoque – vintage 1984

Christophe is oprichter en zaakvoerder van Artevino. Vol jeugdig enthousiasme startte hij als achttienjarige een piepklein project in de ouderlijke garage, maar jaar na jaar groeiden Christophes passie en bagage. Ook het aanbod  en de infrastructuur  groeiden organisch en gestaag tot de innovatieve wijnhandel en vaste waarde van vandaag.

Christophe heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot een alomtegenwoordige allrounder: hij slaagt erin om het dagelijkse management in goede banen te leiden en de klanten in de vinotheek toegewijd te begeleiden. Christophe weet werkelijk op elk gebied van wanten en is een crack in zijn kantoor én bij horecaklanten. Nog een specialiteit: vliegtuigtickets boeken om wereldwijd onontdekte pareltjes te zoeken. In zijn rol van aankoper heeft hij een neus voor unieke boutique wijnen met een fantastisch verhaal.  Als wijnliefhebber staat hij voor alles open, maar in zijn persoonlijke voorkeur gaat Italië met de hoogste eer lopen.

In Christophes leven is er een centrale plaats voor wijn, maar uiteraard mag het af en toe ook eens iets anders zijn. Zo zal zijn professionele passie hem niet hinderen om tijd en energie vrij te houden voor de kinderen. En in zijn vrije tijd doet hij ook flink wat water bij de wijn, letterlijk: Christophe is een fervente watersporter, die als het even kan op het water te vinden is als windsurfer, kitesurfer, zeiler of wakeboarder. Christophe geniet gulzig van het leven, met een  voorkeur voor ‘spijs en reis’: hij laat zich maar wat graag culinair verwennen en vindt het heerlijk om de wereld te verkennen. In Christophes goedgevulde leven speelt wijn een centrale rol en het glas is altijd halfvol!

Je kan Christophe het snelste bereiken per mail  christophe@artevino.be of telefonisch op kantoor 03 340 89 49.

Steven Coppens – vintage 1979

Steven is een dynamische duizendpoot die in zijn leven heel wat passies perfect weet te combineren. Wijn en gastronomie vormen een rode draad in zijn boeiende biografie. Steven is dan wel gebeten om te (w)eten, hij is ook en vooral een bezige bij: voor hard labeur ben je bij hem aan het juiste adres, maar hij vertelt net zo goed vol passie en ervaring over elke fles.

Met een chefsdiploma op zak is hij hét aanspreekpunt voor klanten die op zoek zijn naar de magische mix tussen wijn en gerecht. Als gretige genieter kan hij spijs en drank uit alle uithoeken appreciëren, maar van Australische en Californische wijnen gaat zijn hart nog net een tikje sneller slaan.

Steven is niet alleen erg innemend, hij is ook bijzonder ondernemend. Vrije tijd is voor hem een rekbaar begrip: als hij niet in de wijnwinkel aan het werk is, vind je hem op ‘zijn’ zalige Zweedse vakantiedomein of is hij vanuit zijn optrekje in Malmédy de Ardennen aan het verkennen.

Zijn vrouw en kinderen hebben zijn hart gestolen, en de natuur is die andere grote liefde in zijn leven. Oh ja, Steven is ook neef van Matthias en Staf en broer van Dieter. Hij opereert iets minder in het licht van de schijnwerpers, maar ook hij is als televisiemaker aan de slag. Geregeld te bewonderen op het kleine scherm, dagelijks beschikbaar in zijn habitat én uw favoriete wijnzaak!

Je kan Steven bereiken per mail steven@artevino.be of telefonisch op kantoor 03 340 89 49.

Joeri de Haes – vintage 1972

Joeri verloor dan wel op jeugdige leeftijd zijn wilde haren, de energie én het enthousiasme groeiden alleen maar met de jaren. Als wijndocent aan Piva vergast hij de laatstejaarsstudenten wekelijks op een boeiende les, maar hij duikt ook vol overtuiging zelf in de fles.

Een brede waaier wijnen kan hem bekoren, maar in Washington State heeft hij echt zijn hart verloren. In de wijnwinkel ontpopt Joeri zich als polyvalente protagonist: als warme mens en bevlogen wijnkenner praat hij met kennis van zaken, maar hij buigt zich net zo goed over administratieve taken. Het blijkt een fantastische combinatie: als master in de chemie werkt Joeri met de hoogst mogelijke precisie die je kan wensen, maar zijn ontwapenende openheid zorgt net zo goed voor chemie tussen mensen.

Joeri’s hart ligt bij Artevino en bij wijn, en hij is net zo graag klantenadviseur als werkpaard in het magazijn. Gelukkig is dat hart groot genoeg om ook andere zaken te koesteren, al is het weinig respectvol om Joeri’s fantastische gezin als ‘zaak’ te beschouwen. Joeri is een begenadigde hobbykok en hij vindt het heerlijk om met en voor anderen te koken. Het is niet overdreven om te stellen dat hij een zwak heeft voor lekkere wijn en dito eten, maar hij is niet te beroerd om zijn ‘zonden’ uit te zweten. En zo is Joeri ook privé een verrassend vat vol wijn én prettige tegenstellingen, voor wie atleet en asceet geen synoniemen zijn.

Je kan Joeri bereiken per mail Joeri@artevino.be of telefonisch op kantoor 03 340 89 49.

Erika Heusdens- vintage 1985

Erika is onze drijvende administratieve kracht. Met een mix van ervaring en enthousiasme legt ze zich toe op  financiën, orderverwerking, secretariaat, accijnzen en tal van andere facetten van het administratieve allegaartje. Artevino wil een spannende en wereldwijde wijnreis maken, maar we zouden vaak ‘verloren lopen’ zonder Erika’s toegewijde kennis van zaken. Erika zit dan wel vaak met haar neus in ‘de boeken’, ze zit met even veel kennis en plezier met diezelfde neus in het glas. Meer nog, ze weet administratie en wijnkennis feilloos te combineren en is dan ook de gedroomde gastvrouw om onze klanten te adviseren. Zo is ze een troef in de administratie en voor de klanten, en in haar leven is die dubbele dynamiek eigenlijk een constante: van opleiding is ze GLSO informatica en plastische opvoeding. In die laatste rol stond ze vijf jaar voor de klas, maar ze maakte maar wat graag de overstap naar het glas: na een intensieve WSET opleiding, ging ze fulltime aan de slag bij Artevino.

Als partners in meer dan één opzicht zitten Erika en Christophe meestal op dezelfde lijn, en dat geldt ook voor hun favoriete wijnland: Italië heeft, samen met Zuid Afrika, Erika’s hart gestolen.

Wijn is in Erika’s leven een rode draad, maar met dezelfde bezieling en toewijding staat ze voor de kinderen paraat. Vrije tijd? Dan is deze bezige bij zich creatief aan het uitleven of is ze op het water het beste van zichzelf aan het geven.

Net als Christophe geniet Erika graag en gulzig van het leven: samen gaan ze op zoek naar culinaire plekken of trekken ze erop uit om de wereld te ontdekken.

Je kan Erika bereiken per mail erika@artevino.be of telefonisch op kantoor 03 340 89 49.

Frank Van Hoof – vintage 1973

Frank verenigt een levenslange liefde voor taal en verhaal met een professionele én persoonlijke passie voor wijn. Die twee gaan overigens wonderwel samen: vol enthousiasme maakt Frank u wegwijs in Artevino’s wijnen met een verhaal. En als je die attractieve anekdotes nog een keer opdist als je besluit de fles te kraken, zal de inhoud des te beter smaken. Door zijn journalistieke achtergrond kan Frank uitstekend luisteren naar mensen, en hij levert met grote graagte maatwerk op basis van uw wensen. In die optiek wordt hij de rechterhand voor de particuliere klant. Frank zal zelden voor een glas wijn passen en hij gaat helemaal door de knieën voor een Chileen of een Italiaan van uitzonderlijke klasse.

Op vrije momenten wil Frank graag vaart minderen, en maakt hij tijd voor zijn vrouw en vier kinderen. Net als Joeri is hij iemand die graag drinkt en eet, maar gelukkig maken ook heel wat kilometers op de fiets deel uit van zijn dieet.

Ook lettertjes hebben een prominente plaats op het menu: actief omdat Franks dagtaak voor een deel bestaat uit schrijven, maar als lettervreter verslindt hij ook boeken als ontspanning én om helemaal bij te blijven.

Je kan Frank bereiken per mail frank@artevino.be of telefonisch op kantoor 03 340 89 49.

Caroline Buensalido – vintage 1967

Is er een betere plek dan een wijnhandel om de evergreen ‘beter met de jaren’ boven te halen? De boutade is écht wel van toepassing op onze vieve vijftiger Caroline, onze immer jeugdige ‘joker’ die we voor alles kunnen inzetten.

De roots van deze actieve allrounder liggen op de Filipijnen, maar sinds jaar en dag is ze verankerd in de wereld der wijnen. Carolines wijnavontuur begint in Californië, waar ze actief is in diverse restaurants. Met overtuiging en kennis van zaken assisteert en adviseert ze de klanten, wiens bestelling zich vaak beperkt tot ‘Sweet, Caroline’, de Amerikaanse voorliefde voor zoete, krachtige wijnen indachtig. In een tapasrestaurant in Sacramento leert ze Spaanse wijnen kennen en deze coup de foudre mondt uit in een levenslange liefde voor Europese wijnen in het algemeen en Spaanse in het bijzonder.

In 1998 gaat ze aan de slag in een gereputeerd en door Wine Spectator gelauwerd restaurant met een waanzinnige wijnkaart, waar ze met professionele passie en kennis van zaken echt het verschil kan maken. De liefde brengt haar naar ons land, en ook daar is ze hét aanspreekpunt voor de klant: Caroline schitterde als gastvrouw en sommelier in het restaurant dat ze met haar toenmalige partner runde.

Bij Artevino is Caroline een dynamische duivel-doet-al: ze zal je met kennis van zake in je keuze begeleiden, maar is ook niet te beroerd om met een bestelwagen vol wijn door het hele land te rijden.
Als globetrotter kan Caroline zich niet tot één land beperken, en dat geldt ook voor haar wijnkeuze: ze is verzot op de royale rieslingdruif en haar verbluffende veelzijdigheid.

Vrije tijd? Veel moet dat niet zijn: Caroline wordt gelukkig van haar kinderen, lekker eten en -hoe kan het anders- een goed glas wijn!

Je kan Caroline bereiken per mail caroline@artevino.be of telefonisch op kantoor 03 340 89 49.

 

Kjartan Vanhercke – VINTAGE 1991

Kjartan is een rasechte West-Vlaamse globetrotter.
Als een bezige bij met veel interesses, steekt zijn passie voor wereldwijnen er met kop en schouders bovenuit. In zijn vrije tijd maakt hij het liefst tijd om de wereld te ontdekken, op zoek naar de beste wijnen en verborgen parels op deze aardbol. Kjartan is ook een fervent loper en snowboarder.

Na zijn studies als kok, studeerde Kjartan hotelmanagement. Door diverse stages in binnen- en buitenland wist Kjartan al snel dat zijn passie voor wijnen hem in hart en nieren zat. Na enige werkervaring als Food & Beverage Manager besloot hij om in samenwerking met Artevino een kleine wijnhandel op te richten, ‘NIB Wijnen’. Dat prettige partnerschap groeide uit tot een substantiële samenwerking tussen NIB Wijnen en Artevino en Kjartan vervult met verve de rol van vertegenwoordiger voor Artevino in de regio West-Vlaanderen.

Kjartan is grote liefhebber van Amerikaanse en Oostenrijkse wijnen, maar ook de klassiekers kunnen op zijn waardering rekenen. Elke wijn heeft een verhaal met een mooie meerwaarde: door het verhaal achter de fles wijn te kennen en te vertellen, kan je pas écht van de wijn genieten.

Zijn favoriete quote is dan ook: “Wine is a passport to the world”.

Je kan Kjartan bereiken per mail Kjartan@artevino.be of telefonisch op 0498 73 95 54.

Stel een vraag