Winkelmand

Fattoria di Montechiari

Fattoria di Montechiari

 

De Fattoria di Montechiari van Moreno Pannatoni ligt op het hoogste punt van de heuvels van van Montecarlo, met uitzicht op het kasteel van Montecarlo en op de charmante steden Lucca en Pisa. Op de top was vijfenzeventig jaar geleden een synoniem voor ‘aan de rand van de afgrond’: op dat moment leidde het woeste wanbeleid van de vader van de huidige eigenaar tot een catastrofale crisis en ging het domein helemaal verloren. Moreno verliet Italië en zocht een toekomst en een tweede adem op Belgische bodem, waar hij carrière en fortuin maakte in de reissector. In 1978 besliste hij om met Cathérine, zijn Franse wederhelft, terug te keren naar thuisland Toscane en zijn gewijde geboortegrond terug te kopen.  Met zijn vriend Maurizio en de Toscaanse topoenoloog Stefano Chioccioli blies hij de wijngaarden nieuw leven in.
Het wijngebied is omringd door hellingen: zo ver je blik reikt, zie je olijfbomen en wijngaarden. In het totaal beslaat het landgoed van Montechiari 30 ha wijngaarden.
Gedurende vele jaren zwaaide sangiovese hier de plak en kreeg Toscanes topdruif het gewaardeerde gezelschap van semillon en chardonnay.
Recent beplantte men het typisch Toscaanse terroir met rode rassen met een internationale impact,  zoals merlot, cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir. Merlot bleek meteen een schot in de roos: de Montechiari merlot kan van bij de start op de waardering van kenners en van het grote publiek rekenen.
De cabernet sauvignon trad in de voetsporen van de merlot en werd zo mogelijk nog een groter succes. Deze variant heeft reeds vele prijzen gewonnen en kan rekenen op topscores: 93 punten in Vini d’Eccellenza – Guida Veronella en in 2006 een schitterende score van 89 punten in ‘The Wines Advocate by Robert Parker’.

Ontdek de wijnen van Fattoria di Montechiari

 • Cabernet di Montechiari Toscane

  Cabernet di Montechiari BIO 2016

  63,77 (incl. BTW)
 • Chardonnay di Montechiari Toscane

  Chardonnay di Montechiari BIO 2019

  23,00 (incl. BTW)
 • Rosso di Montechiari

  Rosso di Montechiari BIO 2018

  23,00 (incl. BTW)

Ontdek meer over ...