Winkelmand

Château de Meursault

Château de Meursault

De oprichting van Château de Meursault dateert al uit de 11de eeuw en  het domein heeft een rijke geschiedenis. Vanaf 1973 is het in handen van André Boisseaux, oprichter van de Patriarche/Kriter. Hij en zijn familie bestieren ook momenteel het prachtige domein. Het gehele kasteel werd gerenoveerd en vandaag de dag is Château de Meursault niet alleen het grootste maar ook het mooiste landgoed van de Bourgogne.

Indrukwekkende kelders

De wijngaarden van het landgoed zijn verdeeld over 60 hectare in Côte de Beaune en liggen in de dorpjes met illustere namen als Aloxe-Corton, Savigny-Lès-Beaune, Corton, Beaune, Volnay, Pommard, Meursault en Puligny-Montrachet. Het château heeft indrukwekkende kelders die dateren uit de 12e, 14e en 16e eeuw en lang eigendom waren van monniken: de ontzagwekkende opslagruimtes bieden plaats aan maar liefst 700.000 flessen en meer dan 2.000 vaten.

Onmiskenbaar terroir

Bij het maken van de wijnen wordt elk perceel apart behandeld. Zo worden alle typerende kenmerken van ieder terroir mooi weerspiegeld in de wijnen.

Ontdek meer over ...