Winkelmand

Washington State

De meest noordelijk gelegen staat waar wijn verbouwd wordt in de Verenigde Staten is Washington State, gelegen aan de West Coast tegen de Canadese grens.  De staat Washington grenst aan de staat Oregon, maar in tegenstelling tot zijn zuiderbuur liggen de Washingtonse wijngaarden niet aan de kust  maar meer landinwaarts. Door deze ligging is er een zeer droog continentaal klimaat, met in de zomer warme zonnige dagen en zeer koele nachten.

Druiven en Wijnen

Voornamelijk is er in deze staat een aanplant van cabernet sauvignonmerlot en syrah als blauwe druif en chardonnayriesling en sémillon als witte druif. Door de droogte is het een uitdagend klimaat voor de druiven en is irrigatie noodzakelijk. Topwijnmakers geven de druiven een mooie balans tussen zuur en suiker, wat resulteert in kwalitatieve wijnen.

Wijngebieden in Washington

Deze zijn voornamelijk te vinden in het oosten, landinwaarts tegen de grens met Oregon. Deze vijf gebieden zijn;

  • Columbia Valley, een overkoepelend gebied rond de Columbia River, deels gelegen in Oregon. Onderstaande 4 gebieden vallen binnen deze regio.
  • Yakima Valley, gelegen ten oosten van de vulkaan ‘Mount St. Helens’
  • Red Mountain, gelegen in het uiterst oostelijke gedeelte van Yakima Valley
  • Walla Walla Valley,gelegen op de grens van en deels in Oregon
  • Columbia Gorge,gelegen op de grens van en deels in Oregon

Daarnaast is er nog een klein wijngebied in het noordwesten van Washington State, namelijk

  • Puget Sound, gelegen ten westen van het Cascadegebergte aan de kust van Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan. Het wijngebied strekt zich uit van de Canadese grens tot aan het einde van deze zeearm rond de stad Olympia.

Ontdek de appellaties van Washington State