Winkelmand

Les Domaines Paul Mas

Les Domaines Paul Mas

De geschiedenis van Domaines Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de zoon van Paul: Jean-Claude Mas.

De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. Er zijn eigenlijk vier domeinen:

– Château Paul Mas, circa 10 hectare AOC Coteaux du Languedoc, beplant met Syrah, Grenache en Carignan;

– Domaine de Nicole, circa 12 hectare VdP de Bésilles en VdP d’Oc, beplant met Merlot, Grenache, Cabernet Sauvignon, Syrah en Viognier;

– Mas de la Bergerie, circa 10 hectare AOC Coteaux du Languedoc, beplant met Viognier, Carignan, Cinsault, Cabernet Sauvignon en Chardonnay;

– Domaine Ile de Conas, circa 30 hectare AOC Coteaux du Languedoc, beplant met Grenache, Syrah, Cinsault, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Viognier.

De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Ontdek de wijnen van Les Domaines Paul Mas

 • Côté Mas Blanc Languedoc

  Coté Mas Blanc 2023

  7,75 (incl. BTW)
 • Coté Mas Pezenas rouge

  Coté Mas Pezenas Rouge 2022

  12,28 (incl. BTW)
 • Coté Mas Rosé

  Coté Mas Rosé 2023

  7,75 (incl. BTW)
 • Côté Mas Rouge Languedoc

  Coté Mas Rouge 2022

  7,75 (incl. BTW)
 • Mas Picpoul de Pinet Languedoc

  Mas des Mas Picpoul de Pinet 2023

  10,80 (incl. BTW)

Ontdek meer over ...