Winkelmand

Zacharioudakis Winery

Zacharioudakis Winery

Het “Domein Zacharioudakis” situeert zich op de top van de 500 meter hoge heuvel “Orthi Petra”, gelegen ten noorden van het antieke Gortina, vlakbij het dorp Plouti, in Kreta. Het eiland van Zeus en Europa, waar de bevolking sinds de Minoïsche beschaving vertrouwd is met de wijncultuur. Deze bewering werd nogmaals bevestigd door de recente ontdekking van in de rots uitgehouwen oude perskuipen.

In het jaar 2000, implementeerden de journalist Stelios Zacharioudakis en zijn echtgenote Victoria, hier hun visie: namelijk een gebied ontwikkelen dat ode brengt aan de wijnstok en de wijn. Een gebied dat het hart is geworden van de moderne wijngeschiedenis van Kreta. De wijngaard, met een oppervlakte van 20 hectaren, is privé-eigendom en werd in 2003 op een zeer bijzondere wijze aangelegd rondom de steile hellingen van de “Orthi Petra”. Het alzo ontstane landschap wordt door kenners gezien als één van de mooiste van Europa.

De combinatie van de steile hoogtes, de steen- en kalkachtige grond, het warme klimaat met zijn zachte weersomstandigheden en de biologische verbouwing, vormen samen de optimale omstandigheden voor het laten groeien van een uiterst hoge druivenkwaliteit.

De druivenvariëteiten die verbouwd worden zijn:

Rode variëteit: Kotsifali, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot.

Witte variëteit: Vilana, Vidiano, Sauvignon Blanc, Malvazia di Candia, Malvazia Aromatica.

Reeds bij de eerste oogsten in 2006 en 2007 produceerde het domein een beperkte oplage flessen wijn van uitmuntende kwaliteit onder de naam «Orthi Petra» en behaalde internationale prijzen.

Op de westelijke flank van de wijngaard bevindt zich de 2.000 m² grote wijnmakerij. Een ultramodern technologisch meesterwerk, dat een ware referentie is in de huidige wijnindustrie. De wijnmakerij bestaat uit drie niveaus die bovenaan beginnen en chronologisch de verschillende stadia van de wijnproductie volgen, namelijk: het hoogste niveau voor het verzamelen van de druiven, het middenniveau voor de vinificatie en tenslotte de wijnkelder, waar welbepaalde hoeveelheden wijn – die over bepaalde unieke karakteristieken beschikken – verder “opgevoed” worden in eiken vaten of waar geselecteerde oogsten gedurende enkele jaren, gebotteld bewaard worden. De flessen worden gebotteld in de ultramoderne bottelingsruimte van het domein en dit volgens de normen van de internationale systemen “ISO 2001” en “ISO22000”.

Zowel de wijngaard als de wijnmakerij zijn het hele jaar door open voor het publiek.

Ontdek de wijnen van Zacharioudakis Winery

  • Zacharioudakis Codex Rood BIO 2018

    13,55 (incl. BTW)
  • Zacharioudakis Kotsifali BIO 2018

    19,45 (incl. BTW)
  • Zacharioudakis Vidiano BIO 2020

    19,45 (incl. BTW)

Ontdek meer over ...