Zoals de naam al doet vermoeden, liggen de roots van het iconische wijnhuis Seghesio Family Vineyards in de Oude Wereld. De lokroep van de American Dream krijgt Edoardo Seghesio in 1886 zover om paradijselijk Piemonte te verlaten en in Sonoma County zijn geluk te beproeven. Edoardo kan aan de slag als wijnmaker bij de Italian Swiss Colony en in 1895 heeft hij voldoende kapitaal vergaard om een wijngaard van 56 hectare te kopen in Alexander Valley. Trouw aan zijn nieuwe omgeving, plant hij zinfandel, maar Edoardo’s Italiaanse hart blijft kloppen en hij hoopt ooit Italiaanse variëteiten te kunnen planten in zijn nieuwe thuisland. In 1910 komt die droom uit: Edoardo koopt een stuk grond in het plekje met de weinig Californische naam Chianti en plant daar – hoe kan het ook anders- sangiovese, de allereerste op Noord-Amerikaanse bodem. De kiem van het succes ontluikt al in dit eerste decennium: de strategie om voluit te gaan voor uitzonderlijke zinfandels én topwijnen van Italiaanse origine blijkt – ook honderd jaar later – een schot in de roos.