Winkelmand

Ladi Biosas

Ladi Biosas

Kleine familiale producent

Ladi Biosas is een familieproduct dat de continuïteit van de productie van exceptionele kwaliteits- olijfolie op het Nikolaidou-Tsaoussi grondgebied in Kefalovryso-Messinia als doel heeft. Vanwege het beperkte aantal olijfbomen is de jaarlijkse productie van deze exceptionele olijfolie gelimiteerd. Gedurende het jaar worden geen chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen gebruikt om de productie te verhogen.

TYPE  Extrissimo

De olijven worden met de hand geplukt en zeer snel onder optimale condities naar de olijfoliepers gebracht. Ladi Biosas heeft een zeer lage aciditeti van 0,23%

TERROIR

Gelegen op de ongerepte bergflanken van de Kefalovrysa, groeien hier olijfbomen van 10 tot 200 jaar oud, deze olijfgaarden worden 100% pesticide of meststoffenvrij onderhouden.

FILOSOFIE

Ladi Biosas volgt de Epicuristische Filosofie die gebaseerd is op respect voor de rustige groei van de natuur en zich zo onderscheidt van de moderne voedselproductie. Hun levensfilosofie is goed leven, genieten van de simpele dingen. Het belangrijkste is samen met vriendenen familie, zoals bij hen, genieten van het eten en van het gezelschap. Het culturele aspect van eten en drinken verlicht het fundamentele van het menselijk leven in de kunst. Vandaar dat zij besloten om hun uitstekende olijfolie een speciale verpakking te geven die een mooie artistieke uitstraling heeft.

PROEFNOTITIES

Fruitige aroma’s met een kruidige toets en een vleugje net gemaaid gras. Pure fruitige smaak met toetsen van groene blaadjes en peper met een boterachtige structuur.

GASTRONOMIE

salades, vis, brood,… aangeraden recepten op www.ladibiosas.com

VOLUME

700ml

OLIJFSOORT

Koroneiki – de beste Griekse olijvenvariëteit die een zeer verfijnde kwaliteit teweeg brengt.

BEWAARPOTENTIEEL

tot 2 jaar na botteling

Ontdek meer over ...