Ladi Biosas is een familieproduct dat de continuïteit van de productie van exceptionele kwaliteits- olijfolie op het Nikolaidou-Tsaoussi grondgebied in Kefalovryso-Messinia als doel heeft. Vanwege het beperkte aantal olijfbomen is de jaarlijkse productie van deze exceptionele olijfolie gelimiteerd. Gedurende het jaar worden geen chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen gebruikt om de productie te verhogen.
De olijven worden met de hand geplukt en zeer snel onder optimale condities naar de olijfoliepers gebracht. Ladi Biosas heeft een zeer lage aciditeti van 0,23%
Gelegen op de ongerepte bergflanken van de Kefalovrysa, groeien hier olijfbomen van 10 tot 200 jaar oud, deze olijfgaarden worden 100% pesticide of meststoffenvrij onderhouden.
Ladi Biosas volgt de Epicuristische Filosofie die gebaseerd is op respect voor de rustige groei van de natuur en zich zo onderscheidt van de moderne voedselproductie. Hun levensfilosofie is goed leven, genieten van de simpele dingen. Het belangrijkste is samen met vriendenen familie, zoals bij hen, genieten van het eten en van het gezelschap. Het culturele aspect van eten en drinken verlicht het fundamentele van het menselijk leven in de kunst. Vandaar dat zij besloten om hun uitstekende olijfolie een speciale verpakking te geven die een mooie artistieke uitstraling heeft.
Fruitige aroma’s met een kruidige toets en een vleugje net gemaaid gras. Pure fruitige smaak met toetsen van groene blaadjes en peper met een boterachtige structuur.
salades, vis, brood,… aangeraden recepten op www.ladibiosas.com
700ml
Koroneiki – de beste Griekse olijvenvariëteit die een zeer verfijnde kwaliteit teweeg brengt.
tot 2 jaar na botteling