Winkelmand

Colle Manora

Colle Manora

Colle Manora is in 1981 opgericht door Eleonora Limonci.  Meer dan vijftien jaar geleden is het wijnhuis overgenomen door Giorgio Schön en Marina Orlandi Contucci. Sinds de overname is heel het bedrijf getransformeerd, werden nieuwe wijngaarden aangeplant en is de structuur van het wijnhuis gerenoveerd.

In Colle Manora zijn kwaliteit, stijl en passie basiswaarden. Dit trotse wijnhuis verenigt de inheemse druiven met verschillende internationale variëteiten in een gamma fantastische flessen.  De creatieve drive van Mila Schön, de “Lady of Fashion”,  zorgt voor een stijlvolle signatuur en de heer des huizes integreert zijn vurige voorliefde voor Ferrari in en op de fles, met een knappe knipoog op het etiket.

Het wijnhuis bevindt zich tussen Quargnento en Fubine en domineert de heuvels, met in het centrum een amfitheater van wijngaarden dat omringd is door bossen met acacia, eiken en wilde kersen. 20 van de in totaal 75 ha zijn beplant met wijnstokken die optimaal kunnen groeien in het microklimaat van de Monferratoregio.

MONFERRATO REGIO

De fascinerende Monferrato (Unesco Werelderfgoed) vormt samen met Langhe en Roero het centrum van Piëmonte en is een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Met haar prachtige kastelen, oude kerken en unieke middeleeuwse dorpjes in een goddelijk glooiend landschap vol wijngaarden, is het hier heerlijk vertoeven voor elke levensgenieter. Pittoreske routes doorheen het heuvelachtige landschap vormen de verbinding tussen de provinciale stadjes Asti, Alessandria, Acqui Terme en Gavi.

De regio wordt door de Italianen vaak opgedeeld in de Alta Monferrato (het hoger gelegen zuiden), Monferrato Astigiano (rond de leuke stad Asti) en de Bassa Monferrato (vlak gedeelte van de regio). De bekendste wijnen uit deze streek zijn de Barbera d’Asti en Moscato d’Asti.

TERROIR & DRUIVEN

Deze zuidelijk gelegen wijngaarden hebben een kleiachtige ondergond, ideaal voor wijnbouw.  Op traditionele manier teelt men hier naast de inheemse barbera ook sauvignon blanc, chardonnay, pinot nero, cabernet sauvignon en merlot.

Ook de innoverende hybride druivensoort albarossa, die hier geïntroduceerd is, levert complexe wijnen die nergens anders te vinden zijn.  Albarossa is een kruising van barbera en nebbiolo di Dronero. Om het potentieel van deze wijnstok ten volle te benutten, zodat deze al zijn aroma’s kan vrijgeven, wordt deze stok eerst gesnoeid en later uitgedund. Door dit te doen, wordt de productie  per hectare en per plant zorgvuldig verminderd, wat voor een betere kwaliteit zorgt.

Ontdek meer over ...