Winkelmand

Caraïben

De Caraïben staan gekend voor hun geweldige rum!

Rum ontstaat door het destilleren van suikerriet. Na dit proces rijpt de drank drie, vijf, zeven of zelfs 15 jaar. Algemeen wordt aangenomen: hoe ouder de rum, hoe zachter de smaak. Met de komst van Spaanse kolonisten werd het destilleren van rum een booming business in de Caraïbische eilanden. Vandaag vind je er honderden lokale merken, maar er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen lichte en zware rum. Voor diegenen die denken ‘hoe meer alcohol hoe beter’, is dit onderscheid een teleurstelling. Zware rum verschilt immers enkel in de toevoeging verbrande suikers, waardoor de drank een bruine kleur krijgt.
Zware rum wordt vooral gedestilleerd in Haïti, Martinique en Jamaica. Cuba daarentegen specialiseert zich vooral in het destilleren van droge, lichte rum.

Ontdek de wijnregio's van Caraïben

Artevino's boutique wijnhuizen in Caraïben