Winkelmand

Petit Verdot

Petit Verdot

De Petit Verdot, die een dikke schil heeft, is zeer klein en heeft een laag rendement. Dit wanneer de druif al rendement levert want doordat de druif erg laat rijpt, gebeurt het regelmatig dat deze niet tot volle rendement komt. Qua smaak lijkt de druif op de syrah: kruidig, vol en complex. De druif heeft veel tannine’s waardoor de wijnen waarin deze druif verwerkt is vaak een lange bewaartijd hebben.

Het is misschien wel één van de moeilijkste druiven om te vinifiëren, maar de wijnhuizen die er in slagen om de opdracht te vervullen hebben veel wijnkennis in huis.

Terwijl de druif in de Bordeaux langzaam aan het uitsterven was, kwam de redding uit warmere gebieden. Tegenwoordig vindt men de druif in de Bordeaux, Languedoc-Roussillon en Spanje, zij het in kleine getale. In landen als Californië, Australië, Chili en Zuid-Afrika wordt de betekenis van deze druif steeds groter.

Andere namen voor deze druif: Carmelin, Heran, Herrant, Lambrusquet, Lambrusquet noir, Petit verdau, Petit verdot nero, Petit verdot noir, Plant de Palus, Verdau, Verdot of Verdot rouge

Ontdek de wijnen op basis van Petit Verdot

Ontdek meer over ...