CHILLEN CON CARNE-PROEFBOX
TOEGANKELIJKE TOPPERS VOOR BIJ EEN HOMEMADE HAMBURGER OF EEN SAPPIGE STEAK
Less is more, kwali-tijd, me time: we hebben er de mond van vol. Maar soms willen we ook wel eens iets anders in die mond én is het gewoon meat time! Een stevig stuk vlees en een goed glas wijn? Meer moet het niet zijn! De soepele smaakbommen in dit pakket zijn net zo geschikt voor Jan zonder Vlees: ook als vleselijk voor jou een synoniem is voor vreselijk, zal je zeker van deze selectie kunnen genieten.
SIN RODEO, Mendoza, Argentinië
Deze machtige malbec is een vloeibare vertaling van het avontuurlijke en krachtige karakter van de druif die op Argentijnse bodem furore maakt en liefhebbers wereldwijd kan bekoren. Het brede bouquet is een explosie van rijp rood fruit, en diezelfde heerlijke hoofdrolspeler is bij het proeven op een soepele manier van de partij. Een malse malbec, die helemaal tot zijn recht komt bij een even sappige steak.
Meer info >>>
Ontdek op artevino.be nog veel meer over deze wijn, wijnhuis, regio en druivensoort(en).
GIROFLÉ TINTO, Douro, Portugal
Deze soepele wijn uit de Douro opent als een fantastische fruitbom, met aantrekkelijke aroma’s van rood en zwart fruit. Ook op de tong veel vruchten, die het gewaardeerde gezelschap krijgen van zwoele kruiden. Zachte tannines en zalige zuurtjes maken het plaatje compleet. Een veelzijdige verleider, die het uitstekend doet bij grillades, bbq, stoverijen en rood vlees.
Ontdek op artevino.be nog veel meer over deze wijn, wijnhuis, regio en druivensoort(en).
ANVERS BRABO CLASSIC RED, Adelaide Hills, Australië
Voor zijn Brabowijnen focust Anvers Winery zich op het maken van een toegankelijk, drinkbaar en zacht product, dat bovendien prijs-kwaliteit zeer sterk is. Deze Classic Red is een karmijnrode wijn, gemaakt van cabernet sauvignon. De smaak van deze fruitbom wordt gedomineerd door zwarte bes en braam. We krijgen een zijdezachte textuur en geraffineerde nasmaak.
Ontdek op artevino.be nog veel meer over deze wijn, wijnhuis, regio en druivensoort(en).
IJALBA TEMPRANILLO, Rioja, Spanje
Door het ontbreken van houtcontact blijven de intrinsieke eigenschappen van tempranillo in deze ‘joven’ intact. Fijn fruit, met onder meer frambozen, aardbei, pruim en wat bramen krijgt de elegante ereplaats, met de stijlvolle steun van wat salie en een typische tijmtoets. Deze attractieve allrounder met een sappige structuur blinkt uit in frisse fruitigheid en is ook licht gekoeld in topvorm.
Ontdek op artevino.be nog veel meer over deze wijn, wijnhuis, regio en druivensoort(en).
MORANDÉ RÉSERVA CARMENÈRE, MAIPO VALLEY, CHILI
Hartige haas en krachtige, kruidige carmenère zijn een droomduo. Deze robuuste reserva van Morandé kreeg een vatrijping van 8 maanden op Franse eik, waardoor de neus nog complexer wordt, met rijpe braambes, maar ook paprika en pittige peper en een toef tabak. In de mond is de wijn zeer intens, met fruit, kruid en een subtiele cedertoets.
Ontdek op artevino.be nog veel meer over deze wijn, wijnhuis, regio en druivensoort(en).
THE REVENANT RED – WATERKLOOF, Stellenbosch, Zuid-Afrika
De rode ‘Revenant’ is een verloren zoon die na jaren afwezigheid terugkeert naar de Kaap. Cabernet sauvignon geldt als de karakteristieke rode druif van het uiterste zuiden van Afrika, maar in een ver verleden kreeg die karaktervolle krachtpatser het gewaardeerde gezelschap van cinsault, die zorgde voor een stijlvol supplement. Net als in veel ‘jonge’ wijnlanden gaat Zuid-Afrika mee in de trend om makkelijk herkenbare monocepages te produceren, maar dit is een heerlijke hommage om een gereputeerde glorie opnieuw op te waarderen! Met succes: rijp en rijk fruit en een karakteristieke chocoladetoets worden verfijnd verpakt in een stijlvolle structuur met meesterlijk zuur!
Ontdek op artevino.be nog veel meer over deze wijn, wijnhuis, regio en druivensoort(en).