Winkelmand

Trevenezie

De drie wijngebieden in de noordoostelijke hoek van Italië worden vaak aangeduid als de Tre Venezie – de Drie Venices – omdat ze waren ooit deel uit van de Venetiaanse Rijk. Elk van deze regio produceert rode en witte wijnen die behoren tot de meest populaire Italiaanse wijnen buiten Italië – evenals thuis.

De Verona wijnstreek

De kans is groot dat als je eerste droge Italiaanse wijn niet werd Chianti of Pinot Grigio, het was een van Verona grote drie: de witte Soave of de rode wijnen, Valpolicella en Bardolino. Deze enorm populaire wijnen zijn afkomstig uit Noord-Italië, rond de pittoreske stad Verona en het prachtige Gardameer.

Van twee rode wijnen van Verona, Valpolicella heeft meer body. De lichtere Bardolino is een aangename zomer wijn bij geserveerd iets cool. Soave kan een tamelijk neutraal smakende unoaked wit of een karaktervolle wijn met fruitige en nootachtige smaak, afhankelijk van de producent.

De Trentino-Alto Adige wijnstreek

Als je in Italië veel gereisd, u waarschijnlijk beseffen dat in de geest van Italië is niet een verenigd land maar 20 of meer verschillende landen met elkaar politiek verbonden. Denk aan de Trentino-Alto Adige wijnstreek. Niet alleen is dit bergachtige gebied dramatisch anders dan de rest van Italië, maar ook de voornamelijk Duitstalige Alto Adige (of Zuid-Tirol) in het noorden is volledig verschillend van de Italiaans sprekende Trentino in het zuiden.

De regio Friuli-Venezia Giulia wijnstreek

Italië heeft terecht in de wijnwereld is bekend om zijn rode wijnen. Maar in de afgelopen 20 jaar, de regio Friuli-Venezia Giulia, onder leiding van de baanbrekende wijnmaker, wijlen Mario Schiopetto, heeft de wereld bewust van de Italiaanse witte wijnen gemaakt ook.

In de buurt van de regio’s oostelijke grens met Slovenië, de districten Collio en Colli Orientali del Friuli produceren de beste wijnen van Friuli’s. Rode wijnen bestaan ​​hier, maar de witte wijnen hebben deze zones hun bekendheid gegeven. Naast Pinot Grigio, Pinot Bianco, Chardonnay en Sauvignon, twee lokale favorieten zijn Tocai Friulano en Rosazzo (zowel vrij rijk, vol, en viskeuze).

Een echt grote witte wijn die hier gemaakt is Silvio Jermann’s Vintage Tuniña, een mix van vijf rassen, waaronder Pinot Bianco, Sauvignon en Chardonnay. Vintage Tuniña is een rijke, volle, lange levensduur wit van wereldklasse-status. Het verkoopt in de $ 35 tot $ 45 range. Geef de wijn ongeveer tien jaar aan de leeftijd en probeer het dan met rijke gevogelte of pasta.

Artevino's boutique wijnhuizen in Trevenezie