Winkelmand

Maipo Valley – Isla de Maipo

Maipo Valley – Isla de Maipo

De Maipo Vallei is in Chili het gebied met de langste wijnbouwtraditie. Het wordt wel eens omschreven als de bakermat van de Chileense wijnhandel; hier stond ook de eerste commerciële wijngaard, in Quebrada de Macul, met de Paísdruif.

De vallei ligt dwars over het land, van het Andes-gebergte in de zuidelijke richting naar de Grote Oceaan. Aan de oostkant ligt de Maipo ongeveer 1.000 meter en aan de westkant 500 meter boven zeeniveau. Door deze natuurlijke helling bestaan er binnen de vallei verschillen in de wijnbouw. Er heerst een warm, mediterraan klimaat met als belangrijkste kenmerken een droge zomer van december tot maart en een gemiddelde neerslag van 330 mm per jaar. De temperatuurverschillen aan de voet van de Andes kunnen in de loop van het wijnseizoen oplopen tot 20 °C.

Men vindt hier vooral de bekende rode druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Carmenère. De wijnen smaken elegant en klassiek, en vooral de Cabernet Sauvignon en Syrah hebben een constante hoge kwaliteit.

Artevino's boutique wijnhuizen in Maipo Valley – Isla de Maipo