Winkelmand

British Columbia

British Columbia

British Columbia is Canada’s meeste westelijke provincie, de kustlijn grenst aan de Stille Oceaan. Een streek met zeer diverse landschappen: van de stranden aan de kust tot de bergen van de Rockies. Van grote steden (Vancouver, Victoria) tot de kleine charmante steden van de kustinhammen van het Eiland van Vancouver en het binnenland. De provincie is bekend om zijn toerisme, ski-oorden, visserij, boomgaarden, het natuurlijke wild, spectaculaire bossen, en natuurlijk wijn. The Okanagan Valley in centraal British Columbia is het grootste en oudste wijngebied in BC.
Andere wijngebieden: The Islands, The Fraser Valley, Okanagan Valley ( North and South), Naramata en Similkameen Valley.

VQA
The Vinters Quality Alliance (VQA) is Canada’s symbool van kwaliteitswijnen. Het is vergelijkbaar met de systemen in Frankrijk (AOC), Italië (DOC), en Duitsland (QmP), en garandeert de consument Canadese wijn van hoge kwaliteit.

Het VQA symbool op een fles Canadese wijn verzekert de consument van goede productiemethoden, goede druivensoorten, en naar de juiste verhouding, herkomst uit het juiste gebied en controle op het jaar van herkomst.

Het VQA standaard is door de staat gecontroleerd en wordt in Ontario gecontroleerd door de VQA Ontario en in British Columbia door het British Columbia Wine Institute (BCWI). Ontario en British Columbia zijn op dit moment de enige 2 Canadese wijnregio´s die voldoen aan de eisen van de VQA standaard.

Klimaat:
Het klimaat in British Columbia varieert van maritiem tot continentaal en wordt beïnvloed door de Pacific Ocean. Gedurende de zomer is het voornamelijk droog. De prachtige kust van British Columbia staat bekend om haar getemperde klimaat – het beste in Canada.

bron: http://www.twis.info

Artevino's boutique wijnhuizen in British Columbia