Winkelmand

Aconcagua Valley

Aconcagua Valley

Aconcagua Valley ligt op ongeveer 100 kilometer van de hoofdstad Santiago en is circa 4 kilometer breed. Het gebied wordt omringd door bergen met een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau. Deze regio is één van de beste valleien die Chili op de kaart heeft gezet op wijngebied en heeft circa 1000 hectare wijngaarden. Don Maximiano Errázuriz plantte hier in 1870 als eerste 300 hectare wijngaarden aan.

Dit gebied heeft een warm, mediterraan klimaat, waar de gemiddelde jaartemperatuur 14 graden is. Bewolking komt hier nauwelijks voor en de zon schijnt dan ook volop. Er valt jaarlijks zo’n 250 mm regen en in de maanden november tot en met april is het relatief droog. De koele nachten zorgen ervoor dat de druiven een gelijkmatige rijping ondergaan en dat het bouquet en de aromastoffen behouden blijven. Vanwege het gunstige klimaat krijgen plantenziekten, schimmels, insecten en rot nauwelijks een kans en de boeren maken dan ook geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Aconcagua Valley staat bekend vanwege de mooie wijnen die gemaakt worden van de druif Cabernet Sauvignon en deze druif is dan ook het meest aangeplant. Daarnaast zijn ook de druivensoorten Merlot, Syrah en Carmenère er te vinden.

Artevino's boutique wijnhuizen in Aconcagua Valley