Winkelmand

KJARTAN - vintage 1991

Over Artevino

KJARTAN VAN HERCKE – VINTAGE 1991

Kjartan is een rasechte West-Vlaamse globetrotter.
Als een bezige bij met veel interesses, steekt zijn passie voor wereldwijnen er met kop en schouders bovenuit. In zijn vrije tijd maakt hij het liefst tijd om de wereld te ontdekken, op zoek naar de beste wijnen en verborgen parels op deze aardbol. Kjartan is ook een fervent loper en snowboarder.

Na zijn studies als kok, studeerde Kjartan hotelmanagement. Door diverse stages in binnen- en buitenland wist Kjartan al snel dat zijn passie voor wijnen hem in hart en nieren zat. Na enige werkervaring als Food & Beverage Manager besloot hij om in samenwerking met Artevino een kleine wijnhandel op te richten, ‘NIB Wijnen’. Dat prettige partnerschap groeide uit tot een substantiële samenwerking tussen NIB Wijnen en Artevino en Kjartan vervult met verve de rol van vertegenwoordiger voor Artevino in de regio West-Vlaanderen.

Kjartan is grote liefhebber van Amerikaanse en Oostenrijkse wijnen, maar ook de klassiekers kunnen op zijn waardering rekenen. Elke wijn heeft een verhaal met een mooie meerwaarde: door het verhaal achter de fles wijn te kennen en te vertellen, kan je pas écht van de wijn genieten.

Zijn favoriete quote is dan ook: “Wine is a passport to the world”.

Je kan Kjartan bereiken per mail Kjartan@artevino.be of telefonisch op 0498 73 95 54.

FRANKS KANONNEN

CAVA GRAN CAMPO VIEJO BRUT RESERVA (MOUSSEREND)
Spanje / Catalunya / Campo Viejo

€9,94(incl. btw) – promotie 11+1 gratis (*)

Lange tijd was cava ‘ça va’ voor mij: écht wild werd ik niet van de populaire Spaanse sprankelwijn. Deze grandioze Gran Campo is erin geslaagd om mijn hart te stelen! Het is dan ook geen doordeweekse doordrinker van dertien in een dozijn, wel een écht feestelijke fles die met passie en vakmanschap tot stand is gekomen: de cava rijpte 18 maanden, waardoor hij een betoverende balans vindt tussen een volle, ietwat romige structuur en verkwikkend zuur. Als allereerste wijnhuis dat zijn eigen wijnen buiten de landsgrenzen verkocht, was Campo Viejo dé ambassadeur bij uitstek van Spaanse wijnen, een functie die het huis dankzij kwalitatieve keuzes nog steeds vervult. Deze cava is alvast een absolute aanrader: één keer proeven en je bent verkocht én verknocht! Lees verder / bestel >>>

ROTER VELTLINER WAGRAMTERRASSEN 2018 (WIT)
Oostenrijk / Niederösterreich, Wagram / Weingut Josef Fritz

€11,31 (incl. btw) – promotie 5+1 gratis (*)

Als oprechte Oostenrijkliefhebber kon een lokale lekkernij uiteraard niet ontbreken in mijn top 3! Oostenrijkse wijnen zijn aan een even onopvallende als onstuitbare opmars bezig, en vooral grüner veltliner, met zijn elegante evenwicht tussen fijn fruit en mooie mineralen, wint aan internationale impact. Josef Fritz, de bezieler van het gelijknamige familiebedrijf, zet ook volop in op regionale rassen die buiten de landsgrenzen weinig bekendheid genieten. Zo verricht hij wonderen met roter traminer én deze roter veltliner, de minder bekende broer van de ‘groene’ globetrotter. Zestig jaar oude stokken leveren de goddelijke ‘grondstof’ voor deze wonderlijke wijn, die lekker fris, mineraal en prettig pittig is!
Verwen jezelf met een flesje en je waant je onmiddellijk in de Oostenrijkse bergen. Lees verder / bestel >>>

PETER FRANUS RED HILLS 2012 (ROOD)
Californië / Napa Valley / Peter Franus 

€28,41 (incl. btw)

Mijn ‘wijnreis’ startte in Europa, en de Franse finesse heeft me altijd kunnen bekoren. Wat het échte reizen betreft, ben ik een globetrotter, en op die manier leerde ik de wereldwijde wijnwereld kennen en appreciëren. Tijdens onze huwelijksreis bezochten we Napa Valley en leerde ik deze streek in het bijzonder én Amerika in het algemeen kennen als waar wijnwalhalla. Deze fantastische Franus is schatplichtig aan de Rhône: de gsm-blend combineert de typische toetsen van drie robuuste rassen met de karakteristieke klimaatinvloed van dit specifieke stukje Amerika. Je proeft echt de zon in je glas, maar de afkoeling uit de oceaan zorgt voor voldoende elegantie en frisse zuren, waardoor de wijn erg elegant is. Deze wijn combineert kracht én zacht in een mondvullend meesterwerk. Lees verder / bestel >>>