Winkelmand

Verdelho

Verdelho

De Verdelho Branco komt vooral voor op Madeira. Hij wordt daar vooral geteeld aan de noordzijde van het eiland. Hij is de belangrijke cultivar voor Madera en voor witte Porto.
Kenmerken: 
Het ras levert zoete most en is daarom uiterst geschikt voor dessertwijnen. Op Madeira maakt men van Verdelho zeer fraaie, halfdroge Maderawijnen met een notengeur. Omdat bij dit ras veel suiker ophoopt in de druiven is het alcoholgehalte van de wijnen relatief hoog. Het is een matige groeier die relatief vroeg rijpt.In Australië waar de druif ook plaatselijk wordt gebruikt hebben de wijnen intense smaken van limoen brandewijn en kamperfoelie en worden ze wat olieachtig na rijping.
Gebruik: 
De Verdelho is een belangrijke druif voor de Madera. Daarnaast wordt hij ook gebruikt voor witte porto en voor stille witte wijnen in de Dão en de Douro. Verder blijkt Verdelho ook erg succesvol te zijn in Australië, waar de verbouwde oppervlakte relatief klein is maar de kwaliteit hoog. Hij komt in Australië vooral voor in het Swan District van West-Australië, Cowra in New South Wales en Langhorne Creek in Zuid-Australië.
Soort: 
Wit
Herkomst: 
Portugal
Synoniemen: 
Gouveio (Douro)
Verdelho dos Açores (Azoren)

Ontdek de wijnen op basis van Verdelho

Ontdek meer over ...