Winkelmand

Plyto

Plyto

De Plyto druif is een Kretenzische druivensoort die bijna van het toneel verdwenen was. Dankzij de wijnbouwers van Heraklion wordt ze sinds kort terug geteeld.

De geïrrigeerde wijngaarden van Heraklion zijn uiterst geschikt voor deze zeldzame druivensoort die een afkeer heeft voor de droogte en dragen bij in het ontwikkelen van haar typische citrustoetsen.

Plyto wijn behoudt een mooie aciditeit. Dit is eerder uitzonderlijk voor Kretenzische wijnen daar de warmte de zuurtegraad meestal doet dalen. Deze eigenschap is veelal de aanleiding om frisse monocépage wijnen te produceren of in assemblages met een rijkelijkere variëteit zoals de Vidiano teneinde het levendige karakter van de wijn te benadrukken.

De wijnbouwers van het wijngebied van Héraklion zijn zodanig gepassioneerd door deze Plyto druif dat ze reeds bezig zijn met de eerste «single vineyard» (één enkel domein) vinificaties – in eerste instantie op experimenteel niveau.

Hoewel het tijd zal vergen vooraleer getalenteerde wijnbouwers alle facetten van zijn potentieel zullen ontdekken, lijkt het dat er voor de Plyto druif een mooie toekomst is weggelegd. Een nieuwe verborgen schat voor de wijnontdekkers!

Ontdek de wijnen op basis van Plyto

Ontdek meer over ...