Winkelmand

Kotsifali

Kotsifali

De Kotsifali druif produceert een droge rode wijn, zacht van kleur met sterke aroma’s van bloemen, gedroogd zwart fruit en kruiden. Een volle, rijkelijke wijn met een redelijk hoog alcoholgehalte, zachte zuren en tannines.

Kotsifali wijn kan beschreven worden als het Kretenzische equivalent voor Merlot.

In een cιpagewijn wordt ze gekarakteriseerd als “typische Mediteraanse wijn”. Voor zijn karakteristieken wordt hij ook veel gebruikt in assemblages met andere rode variλteiten, zowel Kretenzische als internationaal bekende druivensoorten.

De Kotsifali druif is dι rode referentie druif van gerenommeerde wijngaarden in Kreta. Zij typeert de droge rode wijnen afkomstig uit ιιn van de belangrijkste wijnstreken van de Egeοsche Zee. De Kotsifali druif kan beschouwd worden als de “ Ware ziel van Kreta”.

De meeste Kotsifali wijnen zijn voor directe consumptie. Die met een hoger extract, meestal enkele maanden opgevoed op eiken vaten, kunnen nog 5 tot 8 jaar evolueren met als resultaat een zachte karakterwijn met complexe aroma’s.

Ontdek de wijnen op basis van Kotsifali

Ontdek meer over ...