Winkelmand

Gezondheid!? Wijn als onderdeel van een verantwoorde levensstijl

Gezondheid!? Wijn als onderdeel van een verantwoorde levensstijl

Alcohol staat al een hele tijd in de hoek waar de klappen vallen. Terecht: alcoholmisbruik heeft immers een immense impact op de maatschappij.

De laatste tijd hebben we echter het gevoel dat alcohol het nieuwe roken is en steeds vaker én agressiever gedemoniseerd wordt. In deze blog combineren we onze job als wijnhandelaar met die van advocaat van de duivel en wagen we ons aan een positief pleidooi voor ons product. Wijn heeft volgens ons ook echt een speciale status in het immense alcoholische aanbod en verdient naar onze mening ook zijn plaats in een verantwoorde levensstijl. Steeds meer wijnmakers opteren bewust voor een methode waarin hun rol geminimaliseerd wordt en de natuur gewoon haar gang gaat. Natuurwijnen doen hun naam eer aan en zijn op dat vlak de primus van de klas, maar ook biologisch en biodynamisch staan vaak garant voor een zo zuiver mogelijk glas.

In een tijd waarin we onze mond -ook letterlijk- vol hebben van hyperbewerkt voedsel, is wijn een buitenbeentje. Een glas (light)frisdrank mag dan je ademtest niet beïnvloeden, we zijn er zeker van dat de (negatieve) impact op de gezondheid niet te onderschatten valt. Bij Artevino geven we te allen tijde voorrang aan kwaliteit boven kwantiteit. Veel vlees eten we niet, maar als we het doen is het onbewerkt en van uitstekende kwaliteit. Die twee parameters spelen ook een hoofdrol in onze wijnfilosofie: we gaan resoluut voor kwalitatieve wijnen die zo vriendelijk mogelijk zijn voor milieu én mens. Wijn voelt zich ook op zijn best in een kwalitatieve context, waar bewust genieten het haalt van achteloos gieten. We breken dus een lans én kraken een fles voor wijn, met die reserve dat we te allen tijde een kwalitatief glas boven een anonieme plas verkiezen.

Bij Artevino geven we te allen tijde voorrang aan kwaliteit boven kwantiteit

Meer weten over onze duurzame filosofie of onze heerlijke wijnen ontdekken? 

 

Nieuwsbrief