ACTA NON VERBA BY TOMORROWLAND: HANDMADE, PASSIONATE, PURE ENJOYMENT! Be enchanted by the art of Acta Non Verba by Tomorrowland, born in the beautiful Adelaide Hills. These Acta Non Verba by Tomorrowland wines are more than just flavour – they embrace the powerful message of “Acta Non Verba” – “Deeds, not words”. Each bottle is […]
Adria Vini is een samenwerkingsverband tussen Araldica Vini Piemontesi enerzijds en enkele Italiaanse wijnboeren anderzijds. Het gamma blinkt uit in lokaal lekkers met een prettig prijskaartje!
Agricola San Felice betovert met sublieme sangiovese: de producent is er dankzij wetenschappelijk onderzoek en innovatieve teelt- en vinificatiemethodes in geslaagd om bij de koppige sangiovesedruif het onderste uit de kan te halen, wat resulteert in weergaloze wijnen die jaar na jaar grote onderscheidingen binnenrijven.
Limburgs lekkers in vloeibare vorm: volgens ons op wijngebied het beste op Belgische bodem.
Argentijns wijnhuis dat met een ligging op 1700 meter en een zeer smakelijke selectie letterlijk en figuurlijk op eenzame hoogte vertoeft.
Antwerpen boven in een wijnhuis in Adelaide.
Araldica Vini is in Piemonte een van de belangrijkste coöperatieven. Karaktervolle wijnboeren garanderen kwalitatieve druiven, die vergist en gebotteld worden in de coöperatieve. Samen sterk, met een ijzersterk en smakelijk aanbod als kroon op het werk.
Wijnen uit Oregon zitten in de lift en Willamette Valley is de ronkende referentie in deze staat. In deze schitterende setting maakt Archery Summit verfijnde versies van de Bourgondische blockbusterwijnen.
Baileyana Winery is gelegen in de Edna Valley in San Louis Obispo County. Hun biologische wijngaarden zijn aangeplant op Islay Mountain, een uitgedoofde vulkaan, waardoor de wijnen een buitengewoon karakter hebben.
Verrukkelijke vermouth van een dynamisch Duits drietal.
Passie en elegante experimenteerdrang zijn vaste waarden in het verrassende aanbod van deze pionierende producent uit de Calfornische Central Coast.
Spanje op zijn best, met een groot en gevarieerd gamma uit alle hoeken van het land.
Prachtige Priorat met een prettig prijskaartje.
Spaanse sensatie die geldt als een van dé ronkende Riberareferenties.
Producent achter de sherry’s van Tío Toto is het familiebedrijf José Estevez. De familie nam het bedrijf volledig over in 1974 en voegde in de loop der jaren een paar belangrijke bodega’s toe aan zijn bijzondere portfolio. Op dit moment maken de bodega’s en sherry’s ‘La Guita’, Valdespino en Real Tesoro onderdeel uit van dit bijzondere familiebedrijf. Deze combinatie van mooie sherry-merken maakte het mogelijk te investeren in nieuwe productiefaciliteiten, waarbij onder andere de rijpingskelder en de installaties voor het wijnmaken volledig werden vernieuwd en werden voorzien van temperatuurgecontroleerde opslag- en gistingsvaten. Deze technische voorsprong en de expertise van het huis met zijn beroemde brands zorgt voor een uitstekende kwaliteit van deze Tío Toto.
Bodegas Monteabellon is een fantastisch familiewijnhuis in het hartje van Ribera del Duero.
Familiebedrijf met traditionele topwijnen uit het iconische Barbaresco.
Brotherhood is het alleroudste, nog actieve wijnhuis van de Verenigde Staten. Het wijnhuis werd opgericht door John Jacques in Washingtonville in de staat New York, die zijn job als schoenmaker combineerde met de verkoop van de druiven uit zijn uitgestrekte tuin. Toen de druivenprijs kelderde, besliste hij om niet langer bij zijn leest te blijven […]
Met Buglioni halen we een Italiaans icoon in huis: de prestigieuze producent ligt in het hartje van Valpolicella Classico en focust zich vanzelfsprekend op de lokale lekkernijen, die wereldwijd ronkende referenties zijn. Het verhaal van het huis start bij de gelijknamige familie, die naam en fortuin had opgebouwd in de kledingindustrie. Pater familias Alfredo kocht […]
Chaim Gur - Arieh verricht wijnwonderen in Shenandoah, in het warme binnenland van Californië. Net als zijn wijnen is de vieve zeventiger met de jaren alleen maar beter geworden. De verrassende wijnen van di Arie zijn bijzonder expressief en krachtig.
Wijnhuis in de Valpolicellaregio, met een aantrekkelijk aanbod van streekeigen karakteristieke klassiekers.
Campo Viejo is Artevino's antwoord op de vraag waarom kwalitatieve cava zo hoog aangeschreven staat. Niet te zuur, niet te duur én met een tintelende textuur!
Celler Batea, gelegen nabij de gelijknamige stad, maakt vooral wijnen van oude, wilde garnacha en carinena. Karakteristieke klasbakken uit Terra Alta, een regio die jaar na jaar aan populariteit én kwaliteit wint.
Château de Meursault is niet alleen het grootste, maar ook nog eens het mooiste landgoed van de Bourgogne. Ook de wijnen zijn prijsbeesten!
Château du Trignon is jarenlang niet meer - maar ook niet minder! - geweest dan een traditionele Provençaalse veeboerderij, tot de familie Roux het in 1896 verwierf. Zij zagen het potentiëel voor kwaliteit en begonnen er wijn te maken met de nadruk op kwaliteit. In ruim een eeuw hebben vijf generaties het domein omgewerkt tot een prestigieus wijndomein, met bezittingen in Gigondas, Rasteau, Sablet en in de Côtes du Rhône.
Château Favray is een familiebedrijf dat resoluut de kaart trekt van sublieme sauvignon blanc. Hun wijngaarden rechtvaardigen die astronomische ambities: het 18 hectaren grote domein ligt op één heuvel in het hartje van de befaamde Pouilly-Fuméregio, waar de kalkrijke bodem voor het kenmerkende karakter van deze wereldberoemde wijn zorgt.
Familiewijnhuis in de Languedoc met een gevarieerd en geraffineerd gamma.
Château Pédesclaux is een wijnmakerij in de appellatie van Pauillac in de regio Bordeaux in Frankrijk. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de achttien Cinquièmes Crus in de Bordeaux Wine Official Classification van 1855.
AOC Bordeaux Supérieur uit l'Entre-deux-Mers.
Ciù Ciù is een ronkende referentie in de mooie Marken. Het hoofdkwartier van het wijnhuis ligt in Offida in de provincie Ascoli Piceno. Qua inwonersaantal stelt deze nederzetting die teruggaat tot de steentijd niet zo heel veel voor, maar op het vlak van wijn is Offida wel een grote naam, met de gelijknamige Offida DOCG […]
Cognac Park is opgericht in 1880 door de familie Tessendier met de bedoeling: pure, zuivere cognacs te maken en die te presenteren in een duidelijke verpakking.
Piemontese parel, met kwaliteit, stijl en passie als basiswaarden.
Bij Cultus gaan jeugdig enthousiasme en eeuwenoude tradities hand in hand. Het resultaat is een boeiende en bloeiende boutique winery met een immens potentieel. Van potentieel gesproken: ook Slovenië schiet als wijnland als een komeet de hoogte in. De Vipavavallei, de thuisbasis van Cultus, heeft er de meest ronkende reputatie. De streek geniet van fantastische […]
Californische cultproducent, die naam en faam vergaarde met beklijvende bordeauxblends.
De Bortoli is met zijn grote en gevarieerde gamma een Australische allrounder met een onklopbare prijs-kwaliteitverhouding. Een absolute aanrader!
Historisch familiedomein in het hartje van de Chavignolwijngaarden.
De majestueuze mas van domaine Lafage ligt geklemd tussen de azuurblauwe Méditerranée en de machtige Pyreneeën. Het gamma van het huis getuigt van een vergelijkbare schoonheid.
Domaine Lebrun is een familiewijngaard in het hart van de 'Pouilly Fumé' appellatie. Gelegen op de fijnste kleigrond geven ze mooie wijnen.
Magdalena Hedges wordt liefdevol 'Maggie' genoemd, al vinden wij 'Magie' nog toepasselijker: waanzinnige Washingtonse wijnen!
Het Domaine Roger Luquet wordt al vijf generaties lang door de familie Luquet geëxploiteerd. De wijngaarden zijn gelegen in de Zuidelijke Bourgogne en zonder uitzondering beplant met Chardonnay. Wat in 1969 begon met een bescheiden 4,7 hectare is nu een dynamisch Domaine met ongeveer 26 hectare wijngaard in de appellations Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Macon.
Ex-sterrenchef Paul Vercammen zwaait de plak in dit betoverende wijndomein nabij Béziers. Ook als wijnbouwer speelt Paul de sterren van de hemel.Een absolute must-try!
De naam Don Papa verwijst naar Papa Isio, "Isio de Paus" , die een centrale rol speelde in de Filipijnse revolutie aan het einde van de 19de eeuw die het eiland Negros bevrijdde van het Spaanse juk. De rums willen die sfeer van onverzettelijkheid en onafhankelijkheid vatten in een fles.
Argentijnse tak van het Spaanse moederbedrijf Bodegas Abanico, dat inzet op plaatselijke parels.
Wijnhuis in Toro, met heel oude wijnstokken die garant staan voor wijnen die zacht en kracht wonderwel verenigen.
Argentijnse 'blend' van terroir, traditie én moderne technieken.
Project van Joao Matos waarin hij Portugese parels vol frisse finesse serveert.
Toscaanse topper met een even apart als aantrekkelijk aanbod.
Finca Remendio speelt de troeven van Rueda optimaal uit: de Atlantische invloed tempert de verschroeiende hitte van de zomers, waardoor de regio en zijn wijnen frisser zijn dan de naburige streken. Een mooie mineraliteit garandeert een lekkere kers op de taart.
Goddelijke gins van Belgische bodem van de hand van topsommelier Jurgen Lijcops.
Fox Run Vineyards ligt aan Seneca Lake in Finger Lakes, een regio in de staat New York die zijn naam dankt aan de lange, smalle meren die als vingers aan een ranke hand naast elkaar liggen. De regio is het grootste én meest gerenommeerde wijngebied in de staat. De diepe meren zorgen voor een temperend […]
Glen Carlou is een mooi domein uit Paarl dat focust op Chardonnay en Bordeaux variëteiten.
De Glendronach distilleerderij is gebouwd op de oever van de Dronach Burn in de vallei van Forque wat ligt tussen Aucharnie en Inverurie, rijdend van Aberdeen, oostelijk van het plaatsje Huntley, net even buiten de Speyside. De naam Glendronach betekent "vallei van de Dronach", daar de distilleerderij de naam heeft gekregen van het langsstromende riviertje de Dronach. De Glendronach distilleerderij werd gebouwd in 1826 door James Allerdes, een zoon van een rijke grondbezitter aldaar. Door verwaarlozing en slecht beleid ging het snel bergafwaarts met de distilleerderij, die in 1837 zelfs totaal afbrandde. Na herbouw van de distilleerderij door Walter Scot en na vele doorverkopen, werd het bedrijf in 1960 verkocht aan Teacher's en in 1976 aan Allied Breweries. De distilleerderij werd in 1995 in de mottenballen gelegd en in 2008 weer heropend.
Het internationaal vermaarde bier heeft er sinds een paar jaar een whiskybroer met een gelijkaardige reputatie bij: wonderlijke whisky van eigen bodem!
Familiebedrijf uit Rheinhessen dat kan bogen op vier eeuwen ervaring. Gröhl steunt stevig op het rijke verleden, maar is technisch volledig mee met het heden en bouwt met een duurzame dynamiek mee aan de toekomst.
Fenomenaal familiebedrijf op Red Mountain, een van de kleinste AVA's (appellatie) in de Verenigde Staten met wijnen met een bijzonder uitgesproken karakter, die een geringe kwantiteit ruimschoots gecompenseerd weten met een onnavolgbare kwaliteit.
Henschke geldt als het neusje van de zalm in wijnland Australië. Het wijnhuis kan bogen op een rijk verleden en ogen naar een schitterende toekomst.
Highland Park Single Malt is een Schotse single malt whisky, gedistilleerd en gebotteld in de gelijknamige distilleerderij in Kirkwall (Orkney-eilanden). Highland Park is de meest noordelijk gelegen distilleerderij van Schotland, en werd opgericht in 1798. De naam refereert niet zo zeer aan The Highlands (Schotse Hooglanden), als wel aan het feit dat de distilleerderij werd gebouwd op een hoger gelegen gebied. Highland Park is een van de weinige distilleerderijen die eigen gerst gebruiken, en turf dat in de regio wordt gestoken, in Hobbister Moor. In 1984 was Highland park de enige whisky die 100% scoorde bij het proefteam van The Scotsman, een landelijke krant uit Schotland. Whiskykenner Michael Jackson noemde Highland Park: de beste all-rounder in de wereld van malt whisky. De whisky van Highland Park wordt geleverd in 12, 15, 18, 25 en 30 jaar gerijpte varianten. Daarnaast is er een speciale botteling Cappella, die alleen in de distilleerderij zelf beschikbaar is. Highland Park wordt ook gebruikt in de blend The Famous Grouse. De rijping gebeurt in eiken vaten uit Spanje waarin sherry werd gerijpt.
Ambitieus project van verschillende getalenteerde wijnmakers uit Columbia Valley, met de de schijnwerpers op schitterende single vineyard monocepages.
Piemontese parel met wijnen die ook perfect aan deze beschrijving voldoen!
Topdomein in het hartje van Chianti, dat garant staat voor grandioze wijnen, waarbij voluit de biologische kaart wordt getrokken, met nadruk op en respect voor het terroir.
Schitterende single malt van het Schotse eiland Arran.
José Maria da Fonseca ging van start met de business in 1834 en zijn passie voor het maken van wijn gaf hij door aan zijn familie, waardoor generatie op generatie, nu reeds 200 jaar lang, nog steeds met volle overgave wijn geproduceerd wordt. traditionele know how wordt gecombineerd met de allernieuwste technieken. Dit zorgt voor schitterende resultaten. De productie van Moscatel is bijna volledig in handen van wijnhuis José Maria da Fonseca.
Prachtig wijndomein dat dankzij een schitterende selectie karaktervolle krachtpatsers vandaag een ronduit mythische reputatie geniet in de V.S.
Kalos is een pril project in Mendoza, het kloppende hart van de Argentijnse wijnwereld. Met Kalos brengt de familie Losada een heerlijke hommage aan Calixto, de grootvader die met zijn verhalen en zijn stijlvolle savoir vivre een onuitputtelijke bron van inspiratie vormde voor al zijn nazaten. De naam Calixto komt van het Griekse woord kalos, wat zoveel als ‘beeldschoon’ betekent. Met de focus op kleinschalige kwaliteit brengen de wijnen stuk voor stuk een onvergetelijke ode aan deze mooie mens én het even mooie Mendoza.
La Battistina en haar wijnen staan voor extreme elegantie: op het menu grandioze Gavi en Gavi di Gavi, de ongecontesteerde witte toppers uit de regio.
Dit biodynamische wijnhuis, aan de oevers van de Piaverivier in de Italiaanse Veneto, is eigendom van de broers Massimo en Paolo Marion. De core business is parelend plezier, met een aantrekkelijk aanbod aan mousserende magie!
Ladi Biosas is een familieproduct dat de continuïteit van de productie van exceptionele kwaliteits- olijfolie op het Nikolaidou-Tsaoussi grondgebied in Kefalovryso-Messinia als doel heeft. Vanwege het beperkte aantal olijfbomen is de jaarlijkse productie van deze exceptionele olijfolie gelimiteerd. Gedurende het jaar worden geen chemische meststoffen of bestrijdingsmiddelen gebruikt om de productie te verhogen.
Landmark had zich net zo goed Benchmark kunnen noemen: de Overlook Chardonnay is voor velen immers het eik/ijkpunt van Californische chardonnay.
Le domaine Guy Saget maakt al 9 generaties lang legendarische Loirewijnen, met prachtige Pouilly-Fumé als meest ronkende referentie.
Het wijnhuis Famille Quiot bestaat uit 25 hectare wijngaard, 4km van het dorp Châteauneuf du Pape. Sinds 1864 is de familie Quiot de eigenaar van deze wijngaarden.
De geschiedenis van Domaines Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de zoon van Paul: Jean-Claude Mas.
Lithology is het absolute paradepaarde van de notoire New Frontier Winesstal, waarin talloze toppers uit de wijnwereld hun krachten bundelden. In de Lithologylijn is niemand minder dan Michel Rolland aan zet: Rolland is als flying winemaker wereldwijd dé autoriteit, en op zijn palmares prijken tal van prestigieuze prijzen. Zijn heerlijke handtekening bestaat uit wijnen met […]
Zweden staat niet meteen geboekstaafd als de bakermat van whisky. Meer nog, amper 25 jaar geleden werd er in de Scandinavische staat geen enkele whisky geproduceerd. Tot die confronterende conclusie kwamen ook acht studievrienden, die in 1998 louter toevallig allemaal een fles whisky hadden meegenomen naar hun jaarlijkse reünie in een berghut. De vreemde vaststelling […]
Maison Ferrand is opgericht in 1989 met het doel om fijne cognacs te maken. Dezer dagen maakt Maison Ferrand ook andere sterke dranken zoals Vodka, Rum, ...in meer dan 40 landen.
Mandolin Winery maakt ten zuiden van Francisco pareltjes die zowel in wit als rood heel veel 'value for the buck' bieden.
Josep Masachs Llorach legde als passionele pionier de basis van de onderneming die zijn naam draagt. Zijn zoon José transformeert de uit de hand gelopen hobby van zijn vader in een echt bedrijf. Momenteel maakt de vierde generatie karaktervolle cava's in hypermoderne kelders.
Dit wijnhuis creëert reeds een eeuw de top van de Lambrusco's. Het is nu al de 4e generatie van de Medici familie die instaat voor de goede kwaliteit van hun wijnen.
In 2020 blies Champagne Michel Littière 50 kaarsjes uit. Samen met zijn dochter en schoonzoon maakt founding father Michel nog steeds het mooie weer. Sinds 2018 worden de ecologische inspanningen van dit fijne familiebedrijf gehonoreerd met de HCE-certificering. De eigen wijngaarden liggen in het dorpje Oeuilly op de linkerflank van het Marnedal, waar pinot meunier […]
Marlborough geldt steeds vaker als Mekka van spetterende sauvignon blanc. Misty Cove maakt die ronkende reputatie volledig waar en heeft ook voor andere druiven een prachtig portfolio.
Bodega opgericht in 1975 door Manuel Sancho. De wijngaarden, die 40ha bedragen, zijn gelegen op zo'n 220m. Ze hebben de typische streekgebonden druivenrassen zoals Macabeo, Xa-rello, Parellada en Tempranillo, maar ook andere zoals Cabernet Sauvignon, Syrah en Chardonnay.
Pablo Morandé richtte zijn eigen wijnhuis op in 1996, samen met zijn ravissante dochter Macarena. Ze hebben resoluut gekozen voor een vernieuwende stijl, waarbij de lat zeer hoog werd gelegd. Zo waren ze de eersten die wijnranken aanplantten in Casablanca, een koele en mistige vallei ten noorden van Santiago.
Een prachtig wijnhuis uit Abruzzo, zowel qua aanbod als qua ligging.
Oak Farm Vineyards is een familiebedrijf dat is gelokaliseerd in Lodi, Californië.
Palmer & Co. is het beroemde merk van de Société Coopérative de Producteurs des Grands Terroirs de la Champagne en werd opgericht in Avize in 1947. Het bedrijf verhuisde in 1959 naar het centrum van Reims. Dankzij een zeer uitgebreid netwerk van samenwerkende wijnbouwers beschikt Palmer & Co. over een ruim aanbod aan kwaliteitsdruiven van een vijftigtal cruwijngaarden.
Lekkere wijn maken van je eigen wijngaard, in je eigen geliefde Piemonte - wie zou daar niet van dromen? Paolo Manzone, lange tijd wijnmaker voor wijngigant Giordano, heeft zijn droom voor elkaar. Hij bezit tien hectare wijngaard in Piemonte, waarvan 4 met de prestigieuze appellation Barolo en 6 in de omgeving van Alba. De ene Barolo draagt de naam van het sub-district Serralunga - geboortegrond van lang levende, tamelijk krachtige Barolo's - en is afkomstig van 15 jaar oude stokken. De andere is een "single vineyard" of Cru: Meriame, 60 jaar geleden aangeplant. Paolo Manzone is zelfs de enige bezitter van deze wijngaard, een echte Monopole dus, hoewel dat niet op het etiket staat.
Wijnhuis Patz and Hall staat voor kleinschalige Californische kwaliteit. De wijnen zijn Bourgondisch geïnspireerd en overklassen vaak de peperdure prijsbeesten uit de Franse bakermat.
Père Magloire is een historische calvadosproducent uit Normandië, die zowel kwantitatief als kwalitatief bovenaan een bijzonder lekkere ladder staat.
Het Portugese Pereira de Melo legt de lat op eenzame hoogte. Pure passie en extreem engelengeduld zijn twee prominente pijlers in de arbeidsintensieve aanpak van deze premium producent, die met een doorgedreven duurzame dynamiek ook vol inzet op biodiversiteit en respect voor mens en omgeving. De wondermooie wijngaarden liggen in Santa Comba Dao, waar diverse […]
Voormalig journalist Peter Franus ontpopte zich in de wijngaard tot een moderne Midas: in zijn handen lijkt alles in vloeibaar goud te veranderen!
In de notoire New Frontier Winesstal bundelen een aantal raspaarden uit de wijnwereld hun krachten. In de prachtige Pursuitlijn bundelen ‘terroirtitaan’ Philippe Melka en wijnmaker Matt Sands hun genie. Fransman Melka verricht al jaar en dag wijngaardwonderen en werd daarvoor overladen met prestigieuze prijzen en talloze topscores. Ook Nieuw-Zeelander Sands heeft een goedgevulde geschiedenis en […]
Quinta Da Romaneira is één van de grootste domeinen in de Douroregio, met wijngaarden die allemaal uitkijken op de rivier. Het domein is al meer dan 250 jaar actief en bouwde in die tijd een ronkende reputatie op.
Dynamische Douroproducent die ook na anderhalve eeuw springlevend is.
Relatief jonge producent uit Kleinriver met een bijzonder aantrekkelijke Afrikaans aanbod.
Ravenswood is één van de referenties op het vlak van zinfandel. In het gevarieerde gamma stuk voor stuk karaktervolle krachtpatsers.
The one and only Renwood is back in business! Voor heel wat zinfandelliefhebbers is het wijnhuis het nec plus ultra. Zalige zin met een prettig prijskaartje!
Karaktervolle calvadosproducent met een rijk verleden.
Heerlyckheit Roonen Berg is gelegen op de flanken van de Rodeberg, vlakbij het pittoreske plaatsje Westouter. Het domein maakt onderdeel uit van de BOB Heuvelland en maakt kleinschalige klasbakken met chardonnay, pinot noir, pinot meunier, auxerrois, pinot blanc en sauvignon blanc . De wijngaarden worden omringd door bos, wat zorgt voor een uniek microklimaat.
Als wijnmaker zag Rui vele delen van de wereld, met elk hun eigen cultuur en manier van wijn maken. Maar Rui besliste om wijn te gaan maken in zijn streek van afkomst, de Douro. Hij zag het potentieel in deze regio en Rui wilde vooral wijnen maken die natuurlijk zijn gemaakt, met respect voor de natuur en die kenmerkend zijn voor de regio. hij wil zijn passie voor de Douro tonen door wijnen die ruiken en proeven naar zijn land.
Al meer dan 125 jaar worden door Samalens armagnacs geproduceerd die bijna nergens hun evenknie vinden. Hun uitgelezen ligging in de Grand Bas Armagnac, waar de armagnacs van de hoogst denkbare kwaiteit geproduceerd worden, is daar uiteraard niet vreemd aan.
Schramsberg is een absoluut icoon op Amerikaanse bodem en ver daarbuiten. Hun schuimwijnen worden als "America's Finest" beschouwd en ontpopten zich onder meer tot lievelingetjes van het Witte Huis.
Legendarisch wijnhuis dat Californië mee op de wijnkaart zette en nog niets aan klasse heeft ingeboet.
Seven Hills is een van de pionierende producenten in de Walla Wallavallei in Washington State. De regio heeft als wijngebied een korte geschiedenis achter zich maar een bijzonder rijke toekomst voor de boeg. Het potentieel voor fantastische wijnen op basis van bordelese druiven is er immers immens. Seven Hills is niet alleen een van de […]
Modern wijnhuis uit Puglia met een gamma waarin terroir rijmt op betaalbaar.
Franciacorta is een heuvelachtige en bijzonder welvarende streek in Lombardije. Het kleine gebied geniet naam en faam dankzij zijn goddelijk glooiende landschap, maar ook en vooral omwille van de magistrale mousserende wijn volgens de méthode traditionelle die dezelfde naam draagt. In Italië beschouwt men Franciacorta DOCG als het nec plus ultra op het vlak van […]
Tenute Tomasella is een klein wijnhuis in het romantische dorpje 'Mansué' in Veneto. Respect voor de klant en voor de natuur lopen als een groene daad door het verleidelijke verhaal: op een traditionele en ecologische manier gebruiken ze de wijnstokken uit Veneto en Friuli voor karakteristieke klasbakken met een typische terroirtoets.
Tiwari House is een oogstrelende landmark in de beeldschone Badacsonyregio, die naam en faam geniet voor zijn adembenemende landschappen én uitmuntende wijnen. Tiwari House wordt omringd door nationale parken en kijkt uit op het befaamde Balatonmeer. Nog belangrijker is zijn ligging op de vulkanische heuvels van deze sprookjesachtige streek: de lokale ondergrond draagt -letterlijk en […]
De wijngaarden van Trépo Lériguier liggen ten zuidoosten van Reims. De grond is er kalkrijk en er is veel zon. Ideaal voor de Chardonnay druif.
Sommige plaatsnamen laten weinig aan de verbeelding over, al duurt het soms honderden jaren voor dat besef doorsijpelt. Guy Somers was de eerste die doorhad dat de gewijde grond van zijn gemeente voorbestemd was voor één doel: Wijnegem én wijn maken, kan het meer voor de hand liggen? Tweeduizend jaar na het mirakel waarbij water in wijn wordt veranderd, zorgde Guy met zijn Wijnegemse wijnwonder voor een Vlaamse versie van het ophefmakende origineel: de Vignasite, waar jaar en dag flessen water (en limonade) van de band rolden, werd omgetoverd tot vruchtbare voedingsbodem voor wijnbouw. De eerste wijnstokken werden in 2004 aangeplant en ruim vijftien jaar staan 30000 ranken verspreid over een wijngaard van 8 hectare. Guys kleinkinderen leveren de namen van zijn geestrijke geesteskinderen: elke fles wordt gesierd door de naam van een jonge telg. Het aanbod is aantrekkelijk én apart: naast klassieke rassen als pinot noir en chardonnay maken ook nobele onbekenden als johanniter en cabernet dorsa hun opwachting.
Vina Ijalba is een fantastisch familiebedrijf dat wijnen produceert volgens de biologische methode.
Biologische Riojaproducent die karakteristieke kracht en expressieve elegantie verenigt in elke fantastische fles.
Gehuisvest in een volledig moderne wijnproductie faciliteit in Dundee, Oregon, worden de wijnen van Voix de la Vigne gemaakt door de in Frankrijk geboren wijnmaker Bruno Corneaux.
Deze biodynamische bijou bewijst met glans waartoe wijnland Zuid-Afrika in staat is. Een bezoek meer dan waard én bij Artevino op de kaart!
Weingut Fritz behoort voor witte wijnen volgens gerenommeerde gidsen als "Falstaff" en "Gault-Millau" tot de absolute top in Oostenrijk. En uiteraard ligt het niet in onze aard om de experts tegen te spreken.
Onweerstaanbaar Oostenrijks wijnhuis, met een spannende selectie rode wijnen.
In de zuidelijke AVA Santa Ynez werken ze bij Zaca Mesa uitsluitend met druiven uit de Rhônevallei. Als pionier in de regio maken ze momenteel de absolute topwijnen uit de streek rond Santa Barbara.
Fantastisch familiebedrijf uit de Marken, met prettig geprijsde lokale lekkernijen.
Het "Domein Zacharioudakis" situeert zich op de top van de 500 meter hoge heuvel “Orthi Petra”, gelegen ten noorden van het antieke Gortina, vlakbij het dorp Plouti, in Kreta. Het eiland van Zeus en Europa, waar de bevolking sinds de Minoïsche beschaving vertrouwd is met de wijncultuur. Deze bewering werd nogmaals bevestigd door de recente ontdekking van in de rots uitgehouwen oude perskuipen.