Cart

Brotherhood

Brotherhood

Brotherhood is het alleroudste, nog actieve wijnhuis van de Verenigde Staten. Het wijnhuis werd opgericht door John Jacques in Washingtonville in de staat New York, die zijn job als schoenmaker combineerde met de verkoop van de druiven uit zijn uitgestrekte tuin. Toen de druivenprijs kelderde, besliste hij om niet langer bij zijn leest te blijven en zich aan het wijn maken te wagen. De wijn was initieel bedoeld voor de Presbyteriaanse gemeente waarin John erg actief was, maar vergaarde al snel naam en faam als schoolvoorbeeld van zuivere wijn zonder toevoegingen. Met de faam groeiden het huis en het aanbod, en toen de drie zoons het huis overnamen, zette die tendens zich door: de broers lieten onder meer met de hand fantastische kelders uitgraven. Ideaal voor de schitterende schuimwijnen in de stijl van champagne waarmee de nieuwe eigenaars vanaf het einde van de negentiende eeuw een ronkende reputatie opbouwden. Tijdens de drooglegging hield het huis als een van de weinige het hoofd boven water met de productie van wijn voor medicinale en religieuze doeleinden. Na de Tweede Wereldoorlog verzilverde Brotherhood zijn naam als ‘Oudste Wijnhuis van Amerika’ . Met innovatieve initiatieven zoals thematische degustaties en een waaier aan events lokte Brotherhood honderdduizenden bezoekers en lag het aan de basis van het wijntoerisme dat later booming business zou worden. Aan het einde van de 20ste eeuw verschoof de focus naar topkwaliteit met meesterlijke monocepages die op wereldwijde waardering konden rekenen. Een vernietigende brand in 1999 zorgde voor een tijdelijke rem, maar het huis herrees als een feniks uit zijn as, onder meer door de kapitaal-en kwaliteitsinjectie van Chileense partners die in hun moederland een benijdenswaardige reputatie hadden opgebouwd.  Met bijna twee eeuwen op de teller is Brotherhood meer dan ooit springlevend, met kleinschalige kwaliteit in een gevarieerd gamma.

Discover more about ...