Winkelmand

Wohlmuth

Wohlmuth

 

Wohlmuth werd gevestigd in 1803 en is al ruim twee eeuwen een huis met een enorme reputatie. Sinds enkele jaren bezit Wohlmuth ook wijngaarden in Burgenland (ten oosten van de Steiermark), waar kwalitatief hoogstaande rode wijnen worden gemaakt van het druivenras blaufränkisch. De Wohlmuth Rabenkropf blaufränkisch werd door Wine Spectator al eens uitgeroepen tot beste rode wijn van Oostenrijk.

De wijnen worden gemaakt door vader en zoon, die allebei hebben gewerkt bij andere wijnhuizen (o.a. in Italië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Duitsland). De ervaring die ze daar hebben opgedaan, wordt in het eigen wijnhuis toegepast, maar wel op zo’n manier dat de eigen signatuur niet verloren gaat. Wohlmuth opteert voor wijnen met een unieke identiteit die in hun individuele interpretatie het karakter van de wijngaard tot uitdrukking brengen.

De filosofie van het huis is erop gericht om alles op een zo natuurlijk mogelijke wijze te doen (“Als je van de natuur leeft, zoals wij, moet je haar goed behandelen”). De opbrengsten zijn laag, mede door een zeer strenge selectie, volgens Wohlmuth de enige manier om tot loepzuivere wijnen te komen. Vinificatie en rijping vinden plaats bij gecontroleerde temperatuur, afhankelijk van het druivenras in roestvrij staal of Franse barriques.

Als de wijn uiteindelijk gebotteld is, wordt de laatste keuze gemaakt: die van het etiket. De wijnen van Wohlmuth worden altijd gesierd door een etiket dat het werk toont van een lokale kunstenaar dat elk jaar na onderling overleg wordt weerhouden. Kunst is de tweede passie van de familie Wohlmuth en die manifesteert zich zowel in als op de fles.

 

Ontdek de wijnen van Wohlmuth

 • Wohlmuth rabenkropf

  Wohlmuth Blaufränkisch Rabenkropf 2013

  30,00 (incl. BTW)
 • wohlmuth kitzecker

  Wohlmuth Riesling Kitzecker 2016

  15,90 (incl. BTW)
 • Wohlmuth Sauvignon Blanc Steinriegel

  Wohlmuth Sauvignon Blanc Steinriegel 2016

  23,00 17,50 (incl. BTW)

Ontdek meer over ...