Winkelmand

Wohlmuth

Wohlmuth

 

Wohlmuth werd gevestigd in 1803 en is daarmee al ruim twee eeuwen een huis met een enorme reputatie. Sinds enkele jaren bezit Wohlmuth ook wijngaarden in Burgenland (ten oosten van de Steiermark), waar kwalitatief hoogstaande rode wijnen worden gemaakt van het druivenras Blaufränkisch. De Wohlmuth Rabenkropf Blaufränkisch werd door Wine Spectator al eens uitgeroepen tot beste rode wijn van Oostenrijk.

De wijnen worden gemaakt door vader en zoon, die allebei hebben gewerkt bij andere wineries (o.a. in Italië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Duitsland). De ervaring die ze daar hebben opgedaan wordt in de eigen winery toegepast, maar wel op zo’n manier dat de eigen signatuur niet verloren gaat. Ze maken graag individuele wijnen, die het karakter van de wijngaard tot uitdrukking brengen.

De filosofie van het huis is er op gericht om alles op een zo natuurlijk mogelijke wijze te doen (“Als je van de natuur leeft, zoals wij, moet je hem goed behandelen”). De opbrengsten zijn laag (32 tot 45 hl/ha), mede door een zeer strenge selectie, volgens Wohlmuth de enige manier om tot loepzuivere wijnen te komen. Vinificatie en rijping vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur, afhankelijk van het druivenras in roestvrij staal of Franse barriques.

Als de wijn uiteindelijk gebotteld is, wordt de laatste keuze gemaakt: die van het etiket. De wijnen van Wohlmuth worden altijd gesierd door een etiket dat het werk toont van een lokale kunstenaar, elk jaar weer opnieuw geselecteerd, na ampele discussie in de familie. Want kunst, dat is de tweede passie van de familie Wohlmuth.

Ontdek de wijnen van Wohlmuth

 • Wohlmuth Altenberg Pinot Noir 2013

  22,50 (incl. BTW)
 • Wohlmuth Aristos

  Wohlmuth Aristos (Cabernet/Blaufränkisch) 2015

  17,00 (incl. BTW)
 • Wohlmuth Blaufrankisch Hochberg

  Wohlmuth Blaufränkisch Hochberg 2015

  11,90 (incl. BTW)
 • Wohlmuth rabenkropf

  Wohlmuth Blaufränkisch Rabenkropf 2013

  30,00 (incl. BTW)
 • wohlmuth gelber muskateller steinriegel

  Wohlmuth Gelber Muskateller Steinriegel 2016

  15,90 (incl. BTW)
 • wohlmuth kitzecker

  Wohlmuth Riesling Kitzecker 2016

  15,90 (incl. BTW)
 • Wohlmuth Sauvignon Blanc Steinriegel

  Wohlmuth Sauvignon Blanc Steinriegel 2016

  23,00 (incl. BTW)
 • Wohlmuth Traubenbrand Chardonnay

  44,50 (incl. BTW)
 • Wohlmuth Zweigelt 2015

  12,95 (incl. BTW)

Ontdek meer over ...