Winkelmand

RedHeads Studio

RedHead Studio is eigenlijk een groep van jonge wijnmakers die samen ongelooflijk lekkere wijnen uit de MCLaren Vale op de markt brengen.

RedHeads Studio

Het begon in 2002 met een idee…: Hoe leuk zou het niet zijn om een wijnbedrijf te hebben waar Australië’s beste jonge wijnmakers, waarvan vele wereldwijde ervaring hebben, ‘s avonds konden binnenkomen, na hun dagdagelijkse job, en creatief kunnen zijn zonder grenzen!  vollenbak experimenteren, het soort wijn maken waar ze echt zin naar hebben.  Kleine volumes, enkel een vat gevuld met handgeknuffelde wijn die onvoorstelbaar lekker is.

Ze namen een oud restaurant over die luisterde naar de naam Redheads.  Mooie naam, dus die houden we.  Ze brachten er een oude melkkoeler, antieke pers, oude vaten, en oude spullen binnen en maakten die weer bruikbaar.  Met deze uitrusting en heel wat enthousiasme veroverden de pas afgestudeerde wijnmakers McLaren Vale.  Wereldwijd kregen ze aandacht met hun rode wijnen.  12 jaar later begon het opnieuw te jeuken en wilden ze elders ook grote wijnen maken.  De Barossa vallei was verleidelijk: toegang tot al die top druiven en enkele van de mooiste wijnkelders ter wereld, maar ook wijnmakers die liever gerust gelaten werden, en die liever hun eigen ding deden…

De McLaren Vale is nog steeds het overgrote deel van de portefeuille, maar we zijn plannen aan het smeden voor nieuwe wegen in de Barossa.

Dan Graham is aan het roer die voorheen in dienst was van één van de iconische namen in Barossa maar die er niet van hield om binnen de lijntjes te kleuren…

Ontdek de wijnen van RedHeads Studio

 • Barrel Monkeys Shiraz

  Barrel Monkeys Shiraz 2015

  17,00 (incl. BTW)
 • Yard dog red

  Yard Dog Red 2016

  11,20 (incl. BTW)
 • Yard dog white

  Yard Dog White 2016

  11,20 (incl. BTW)

Ontdek meer over ...