Winkelmand

Masterclass – Down under (Australië, Nieuw Zeeland)

Ga mee op ontdekkingsreis “Down Under” naar de verst gelegen wijngebieden Australië en Nieuw Zeeland. Biedt Australië enkel krachtpatsers of slagen ze er ook in om verfijning en elegantie in de wijnen te krijgen in hun warme klimaat? En wat te verwachten van Nieuw Zeeland, hét wijnland met misschien wel het meest zuivere en natuurlijk ecosysteem voor “clean and green” wines.

We degusteren 4 Australische en 4 Nieuw Zeelandse wijnen. Druiven die de reveu passeren zijn o.m.: Syrah / Shiraz, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, …

Doelgroep

Deze ‘masterclass’ richt zich vooral tot gevorderden die de basiscursus ‘Wijnproever in 3 dagen” gevolgd hebben en die openstaan voor wereldwijnen. Andere wijnliefhebbers zijn uiteraard eveneens welkom.

Doelstelling

Beoordelen van 8 verschillende wijnen en verfijnen van het smakenpallet. Verwerken van een basis aan theoretische info en over de beide landen en vooral het proeven van een prachtige reeks wereldwijnen.

Docent

Koen Daniels – Wijndocent en Gediplomeerd Sommelier

Vice-Wine Taster of the year 2012 Wine World-Gault/Millau

Prijs

35 euro – voor diegenen die de basiscursus ‘Wijnproever in 3 dagen’ volgden. 40 euro – voor iedere wijnliefhebber.

 

Datum & locatie

Donderdag 15 november – 20:00 tot 22:30

Artevino Quality Wines – Achterstraat 140, 2980 St. Antonius Zoersel

HOE INSCHRIJVEN

Stuur een mailtje naar erika@artevino.be, met in het onderwerp: inschrijving masterclass 15/11.

Vermeldt in de mail uw naam, voornaam, gsm nummer en eventuele medecursisten die u mee wilt inschrijven. Vervolgens zenden we u een bevestiging en rekening toe, dewelke u vooraf dient over te schrijven. Na betaling bent u definitief ingeschreven.

 

 

Details evenement