Winkelmand

Zuid-Afrikaanse variant

Aangestoken door de Zuid-Afrikaanse variant: op ontdekking in een fantastisch wijnland

Zuid-Afrika heeft talloze troeven. De prachtige natuur en de wildparken springen het meest in het oog, maar ook het sappige taaltje én de dito wijnen zijn meer dan de moeite waard. COVID en de daaraan gekoppelde maatregelen brachten de Zuid-Afrikaanse wijnbouw in zeer zwaar weer. In dit blog richten we de schijnwerpers op ‘onze’ Zuid-Afrikaanse wijnhuizen, Raka en Waterkloof.

VEEL WIJNHUIZEN DREIGEN KOPJE ONDER TE GAAN

RAKA WINERY – Stanford, Hermanus

born of the sea, guided by the stars, blessed by the earth

Het wijnhuis dankt zijn naam aan de visboot waarmee eigenaar Piet Dreyer de wereldzee bevoer. Gedurende drie decennia ging Piet op zoek naar het beste wat de zee hem te bieden had en nu zet hij op het land die kwalitatieve queeste verder. De familie Dreyer kocht de boerderij Remhoogte ten zuidoosten van Hermanus in het gebied Akkedisberg in 1982. Het landgoed ligt in een vallei van de Kleinrivier Mountains, de meest zuidelijke bergketen van heel Afrika. In 1999 stapten de Dreyers de wijnwereld binnen met een bescheiden begin van tien hectare cabernet sauvignon, merlot en shiraz. Sindsdien werden er jaarlijks nieuwe gronden in gebruik genomen en het areaal en het aanbod groeiden gestaag.

Momenteel beschikken de Dryers over 68 hectare, met nieuwe namen als pinotage, sangiovese, viognier, mourvèdre, petit verdot, cabernet franc, malbec en sauvignon blanc. In het aantrekkelijke aanbod zowel magische monocepages als betoverende blends. Het wijnhuis geniet nationaal en internationaal naam en faam en viel al meermaals in de prijzen.

Discover Raka  >>>

WATERKLOOF – Stellenbosch

truly fine wines with a defining sense of origin

Waterkloof is gelegen in Stellenbosch, net buiten Somerset West, op een boogscheut van de Atlantische Oceaan. Het wijnhuis is een schoolvoorbeeld van de duurzame wind die steeds vaker opsteekt in de wijnwereld. Almaar meer wijnmakers gaan op een respectvolle en verantwoorde manier om met hun stukje grond en houden hun bedrijf economisch én ecologisch gezond. Met een biodynamische bedrijfsvoering slaagt Waterkloof  met brio in die laatste doelstelling, maar het economische elan werd helaas gebroken door COVID.

Het restaurant van het domein-dat bekroond werd tot allerbeste van Zuid-Afrika- overleefde de crisis niet. Gelukkig staan de fantastische wijnen nog wel ‘op het menu’.

Discover Waterkloof >>>

ZUID-AFRIKAANSE WIJNEN IN DE KIJKER ...

Promoties geldig tot 30/8/2021 en/of zolang de voorraad strekt!