Winkelmand

De zomer kan beginnen: de container Anvers is eindelijk binnen

Van Anvers naar Antwerpen: de container is er eindelijk!

De zomer kan beginnen: de container Anvers is eindelijk binnen

Van Anvers naar Antwerpen: de container is er eindelijk!

Het is niet nodig om het Australische Anvers aan jullie voor te stellen: Wayne en zijn wijnen vormen al jaar en dag een vaste waarde bij Artevino. We zetten het wijnhuis graag nog een keer in de kijker nu een volle container kroonjuwelen van het andere eind van de wereld eindelijk in Zoersel is gearriveerd na een reis van meer dan een maand.

De lekkere lading omvat naast de bijzonder betaalbare Brabowijnen onder meer ook Kingsway Chardonnay, één van de absolute smaakmakers in het Artevinogamma, die na een afwezigheid van meer dan een jaar opnieuw de rekken siert!
Uiteraard is er ook een ereplaats gereserveerd voor de sublieme shiraz waar Australië in het algemeen en Anvers in het bijzonder een patent op lijkt te hebben.

Tot onze spijt rijmt kwaliteit hier niet op kwantiteit: de vraag naar Kingsway, WMK en The Warrior overstijgt het aanbod ruimschoots. De oplage van deze wonderlijke wijnen is zéér gelimiteerd. Zo moet de wereldwijde markt het stellen met 1800 flessen WMK. Ter vergelijking: van de Brabowijnen worden ongeveer 100.000 flessen geproduceerd en de totale Anversproductie zit rond de 140.000 flessen op jaarbasis. Ook dat is eigenlijk klein ‘bier’: Anvers’ landgenoot Yellow Tail verkoopt 1 miljoen flessen…per dag! Anvers doet zijn naam als boutique winery dus echt eer aan en past perfect in het Artevinoverhaal. Ondanks onze status als ‘preferred partner’ moeten we het stellen met een bijzonder beperkte voorraad van het reeds vermelde trio toppers. Voor liefhebbers is snel zijn dus de boodschap!

Op zoek naar een écht exclusieve fles? De magistrale Museumwijnen van Anvers zijn het schoolvoorbeeld van de uitdrukking ‘beter met de jaren’. Artevino heeft een handvol dozen van drie iconen op leeftijd, die nergens op het ‘Oude Continent’ verkrijgbaar zijn.

Deze drie klasbakken zijn ideaal om jezelf stijlvol te plezieren en het begin van een zalige zomer te vieren:

  • Anvers Adelaide Hills Chardonnay 2010 / 36 euro
  • Anvers The Warrior 2009 / 75 euro
  • Annvers Museum Reserve Shiraz 2002 / 90.75 euro

Deze wijnen zijn enkel per mail te bestellen (orders@artevino.be) of in de vinotheek van Artevino. Ze staan niet online vanwege de beperkte beschikbaarheid. 

Anvers logo